avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... factura orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

factura orange

Daca i-am dat cuiva un telefon, fara sa stiu ca avea in el o cartela de la un abonament, iar el a vorbit de multe milioane, mai pot face ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:03, 3 Iulie 2009
El va plati factura ,pentru ca dvs .doar i l-ati vandut.
In afara sa platiti factura ? :)
Mai greu ... In principiu ar trebui sa solicitati restituirea sumei de bani de la cel care a vorbit. -sigur cu respectarea tuturor conditiilor procedurale-.
Intrebarea care se pune este .. cum veti face dovada ca aceste convorbiri le-a facut el in conditiile in care banuiesc ca nu aveti act care sa faca dovada vanzarii?
Daca el nu recunoaste?
In mod normal ar fi trebuiti sa blocati cartela. Altfel contractul pe numarul de telefon e incheiat cu dvs. si factura va veni la dvs. excluzand situatia in care ati vandut -si puteti proba- aparatul telefonic cu tot cu cartela -adica cu numar-.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
in mod normal ar trebui sa plateasca cel care a achizitionat telefonul...insa daca abonamentul este pe numele Dmv , atunci veti plati
Daca a fost dat cu titlu de imprumut, gen '' ia tu telefonul meu pana faci rost de unul ...'' si respectivul a vorbit la greu pe el... plateste cine este titularul abonamentului.

Si daca a fost dat cu titlu de cadou, iar abonamentul este pe numele dvs- banuiesc ca nu ati instrainat un telefon care nu era al dvs.-.... plata tot titularul abonamentului o face.
E foarte greu sa dovediti ca a profitat si a vorbit altcineva pe el...
Opinia mea asta e.
Puneti-i in vedere , atata vreme cat nu v-a restituit cartela , care e proprietatea dumneavoastra , si s-a folosit de abonamentul dumneavoastra , sa plateasca factura.
Simplul fapt ca a retinut cartela , existand o neglijenta a dumneavoastra ,conduce la infractiunea de abuz de incredere ,in acest sens putand fi sesizat Parchetul/Politia.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice? Nicoleta Alexandru Nicoleta Alexandru Buna ziua Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere??? Andrei_2014 Andrei_2014 Buna ziua, Ma numesc Andrei si recent (impreuna cu o doamna cu initialele J.P.) am fost audiati la Politie in legatura cu urmatoarea problema: acuzatia de ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita, abuz de incredere cyraah cyraah suntetzi amabili sa ma sfatuizi si p mine intr-o chestiune....? am facut gresala sa imprumut unui "amic" unul din abonamentele mele connex, iar acel "amic" ... (vezi toată discuția)