Daca i-am dat cuiva un telefon, fara sa stiu ca avea in el o cartela de la un abonament, iar el a vorbit de multe milioane, mai pot face ceva? multumesc
In afara sa platiti factura ? :)
Mai greu ... In principiu ar trebui sa solicitati restituirea sumei de bani de la cel care a vorbit. -sigur cu respectarea tuturor conditiilor procedurale-.
Intrebarea care se pune este .. cum veti face dovada ca aceste convorbiri le-a facut el in conditiile in care banuiesc ca nu aveti act care sa faca dovada vanzarii?
Daca el nu recunoaste?
In mod normal ar fi trebuiti sa blocati cartela. Altfel contractul pe numarul de telefon e incheiat cu dvs. si factura va veni la dvs. excluzand situatia in care ati vandut -si puteti proba- aparatul telefonic cu tot cu cartela -adica cu numar-.
Daca a fost dat cu titlu de imprumut, gen '' ia tu telefonul meu pana faci rost de unul ...'' si respectivul a vorbit la greu pe el... plateste cine este titularul abonamentului.
Si daca a fost dat cu titlu de cadou, iar abonamentul este pe numele dvs- banuiesc ca nu ati instrainat un telefon care nu era al dvs.-.... plata tot titularul abonamentului o face.
E foarte greu sa dovediti ca a profitat si a vorbit altcineva pe el...
Opinia mea asta e.
Puneti-i in vedere , atata vreme cat nu v-a restituit cartela , care e proprietatea dumneavoastra , si s-a folosit de abonamentul dumneavoastra , sa plateasca factura.
Simplul fapt ca a retinut cartela , existand o neglijenta a dumneavoastra ,conduce la infractiunea de abuz de incredere ,in acest sens putand fi sesizat Parchetul/Politia.