avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... factura orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

factura orange

Daca i-am dat cuiva un telefon, fara sa stiu ca avea in el o cartela de la un abonament, iar el a vorbit de multe milioane, mai pot face ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:03, 3 Iulie 2009
Am platit-o, ce ar trebui sa mai fac? Unde? E simplu sa demonstrez ca i-am dat lui telefonul, poate chiar va recunoaste, daca nu, afland numele persoanelor pe care le-a sunat. Poate fi obligat legal sa plateasca, daca eu i-am dat telefonul fara a sti ca mai avea o cartela care era valabila?
Poate fi obligat sa plateasca ,nu avea nici un drept sa foloseasca acest abonament al carui titular nu este .
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Teoretic se poate incadra fapta acestui individ atat din punct de vedere penal - la abuz de incredere, pentru ca s-a folosit de bunul dvs. fara sa aiba dreptul, cat si civil - minimum la imbogatire fara just temei, pentru ca prin conversatiile telefonice de pe cartela dvs. pe care dvs. le platiti, dar el le-a efectuat, va produce dvs. o insaracire nejustificata.
Practic, dupa cum va puteti da si singur seama, si din ce v-au scris toti cei care au intervenit la acest subiect, este tare tare greu de probat starea de fapt...o cartela e un lucru mic-mic, si dvs. singur ati afirmat ca i-ati dat-o fara sa stiti, din eroare, ori in aceste conditii ce dovezi aveti, in afara de ceea ce ati dedus din faptul ca pe factura - desfasurator de convorbiri ati gasit numere dintr-o tara straina unde suspectul are rude?#-o
Dupa mine situatia nu se poate rezolva judiciar ( ar fi tare complicat fara probe), ci mai degraba omeneste, discutand cu respectivul, cu care presupun ca totusi aveati o relatie de incredere. Recomandabil sa purtati aceasta discutie cu el impreuna cu o persoana la a carui parere si stima respectivul tine, astfel incat sa-i atingeti latura morala.
Ideal este sa procedati in acest fel, pentru ca si daca nu va va plati de buna voie in urma discutiei, va procurati un martor - banuiesc ca nu va putea sa nege faptul ca a primit cartela de la dvs. - si iata un mijloc de proba pe care pana acum nu il aveati. Perfect ar fi sa incheiati si o intelegere scrisa de esalonare a platii c-val facturii- de exemplu, si atunci iata, aveti si recunoasterea scrisa a datoriei si atunci chiar putem vorbi despre un proces cu reale sanse de castig.
Din pacate situatii de genul acesta determina oamenii de buna credinta sa nu mai ajute in stanga si in dreapta pentru a evita gustul amar al sentimentului ca au fost folositi de persoane care nu meritau sprijinul lor, si uite-asa, lumea devine un loc tot mai rece.
A fi bun e o intamplare....a fi om...e lucru mare!!!!
Nu s-ar fi ajuns aici , daca era vorba de omenie....pacat ca suntem inconjurati de asemenea oameni.
Va doresc mult succes in solutionarea problemei de recuperare , indiferent de care modalitate doriti sa o utilizati!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice? Nicoleta Alexandru Nicoleta Alexandru Buna ziua Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere??? Andrei_2014 Andrei_2014 Buna ziua, Ma numesc Andrei si recent (impreuna cu o doamna cu initialele J.P.) am fost audiati la Politie in legatura cu urmatoarea problema: acuzatia de ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita, abuz de incredere cyraah cyraah suntetzi amabili sa ma sfatuizi si p mine intr-o chestiune....? am facut gresala sa imprumut unui "amic" unul din abonamentele mele connex, iar acel "amic" ... (vezi toată discuția)