avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua ! As dori sa stiu ,daca sunt nascuta in data de 31.03.1955 si am acte doar pt 17 ani de munca ,unde si cand ma pot adresa pentru obtinerea unei pensii ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: luca2012 , utilizator 21:00, 17 Mai 2016
1. Deoarece aveti in deplinit stagiul minim de cotizare (15 ani) si ati indeplinit varsta standard de pensionare (60 de ani) puteti solicita pensie pentru limiat de varsta oricamd de acum inainte.

2. - Puteati sa solicitati pensie pentru limita de varsta la 31.03.2015 cand ati implinit 60 de ani.
- Acum vi se va acorda pensie cu data inregistrarii cererii la Casa de Pensii.
- Mergeti cat mai repede la Casa de Pensii cu cererea de pensionare si cu actele necesare.

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata fara penalizare? Alexandru_BS Alexandru_BS Sunt nascut in 11.09.1953. Lucrez din 19 iunie 1971. Am fara armata 40 de ani si 7 luni stagiul de cotizare. Am 6 ani si 11 luni lucrati in grupa 1 inainte de ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare costicostita costicostita Buna ziua Am 51 ani, 30 ani vechime in munca din care 17 ani grupa I-a.Mai trebuie sa contribui la stagiul de cotizare? (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? ionut20 ionut20 Am varsta de 53 de ani si 6 luni cu o vechime totala de 31 de ani din care 14 ani la grupa a1 a de mina si 17 ani la grupa a 2 a,in ce an as putea sa ies la ... (vezi toată discuția)