avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza concediul de odihna,concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza concediul de odihna,concediul de risc maternal si ce-l de lauzie la gravida,

Buna ziua ma numesc Corina si sunt insarcinata in 12 saptamani,as dori sa stiu cum se calculeaza concediul de odihna si cum se plateste ,din venitul brut sau net,dar ce-l de risc maternal cum se calculeaza din venitul brut sau net si daca lucrez in weekend cum calculez la cate zile am dreptul si de ce aprobarii am nevoie pentru a beneficia de el,mi-l poate da si medicul de familie, dar ce-l de post- natal si pre-natal,cum se calculeaza daca am si weekend lucrator ,de ce aprobarii am nevoie si cat la % din venitul brut sau net imi revine.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 12:18, 3 Iulie 2009
1. Concediul de odihna se calculeaza ca media ultimelor 3 venituri brute (inclusiv orele suplimentare pt lucrul in weekend)
2. Conc de risc maternal il acorda medicul specialist si se aplica 75% (nu stiu exact) la baza de calcul a concediilor medicale.
3. Concediul de maternitate se acorda de medicul de familie si este 85% din BC conc medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal biasro biasro buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Sunt insarcinata in 21 de saptamani si doctorul care-mi supravegheaza sarcina datorita unor probleme pe care ... (vezi toată discuția)