avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Sunt insarcinata in 21 de saptamani si doctorul care-mi supravegheaza sarcina datorita unor probleme pe care le am mi-a spus ca imi poate da toate actele necesare pentru a intra in concediu prenatal de acum. Ce nu inteleg eu este faptul ca din ceea ce stiu eu concediu prenatal poate sa fie de maxim 84 de zile pentru ca cel postanatal trebuie sa fie de minim 42 de zile (suma lor fiind de 126 zile calendaristice).
Va rog sa-mi spuneti daca medicul meu s-a referit de fapt la concediu de risc maternal pana la data la care imi pot lua concediu prenatal. Cat se plateste concediu de risc maternal? Sriu ca cel prenatal este 85% din media salariilor brute din ultimele 6 luni. Acest lucru imi va influenta atat salariu din concediu pre si post natal, cat si indemnizatia de ingrijire si crestere a copilului, nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:29, 18 Martie 2010
Acest lucru imi va influenta atat salariu din concediu pre si post natal, cat si indemnizatia de ingrijire si crestere a copilului, nu?

Desigur, dar mai are importanta?
Aveti dreptate in ceea ce priveste durata concediului pre si post natal. Concediul pentru risc maternal se plateste cu 75% si se acorda in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuiesc? hopeless1 hopeless1 buna ziua! va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce acte imi trebuiesc pentru a intra in concediu medical avand in vedere ca sunt in luna a 4-a de sarcina si ... (vezi toată discuția)
De cand pot intra in concediu prenatal? manjula manjula din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)