avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de pe urma defunctului meu tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de pe urma defunctului meu tata

Tatal meu a murit in anul 2012 ,iar eu locuiesc impreuna cu familia si mama in aceeasi locuinta . Mentionez ca mai am o sora care locuieste in alta localitate si care nu ridica pretentii la mostenire. Asi dori sa stiu ce acte trebuie facute pentru ca eu sa raman unic mostenitor?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:36, 11 Iunie 2015
Trebuie deschisa succesiunea la notar iar ceilalti mostenitori daca vor sa renunte la mostenire in favoarea dvs. o fac printr-o declaratie de renuntare data la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune florin_stan1985 florin_stan1985 Buna seara. Va rog sa ma ajutati sa intocmesc actele necesare privind succesiunea dupa tatal meu. Sunt in posesia titlului de proprietate al casei, dar care ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune RodicaVranciuc RodicaVranciuc Buna ziua! In urma decesului bunicului, trebuie deschisa succesiunea. Dansul a avut trei copii, printre care si tatal meu, care insa este mort de aproape 20 ... (vezi toată discuția)