avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul datorii catre angajator......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul datorii catre angajator......

Buna ziua,As dori sa intreb si eu cum pot face corect calculul sumelor datorate catre angajator pentru concediu de odihna necuvenit.Sumele sunt exrem de mari si
am suspiciunea ca aceste calcule trimise prin ,,Somatie de plata ,, nu s au facut corect.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 12 Iunie 2015
Trebuie sa ne spuneti:
- numarul de zile de CO pentru un an calendaristic mentionat in c.i.m.
- numarul de zile de CO efectuate in acel an
- perioada lucrata in acel an
- daca ati primit integral indemnizatia de CO (altfel spus, pentru toate zilele de CO mentionate in c.i.m.)
IN Cim nu e precizat nimic.
Din contractul colectiv pe ramura reies urmatoarele :
-30 zile ptr vechime
-4 zile supliment ptr fidelitate
-8 zile supliment mediu toxic

Totalul ar fi 42 zile pe an.,din care eu am efectuat 40 zile ,ptr care am primit banii.
Am licrat 8 luni,dupa care fortata de probleme personale mi am luat concediu fara plata.Deci celelalte 2 zile nu le am mai efectuat(deci nu am primit banii pe ele).
Acum,dupa 1an trebuie sa inapoiez banii pe concediul necuvenit,dar nu stiu sa calculez suma corecta.,si zilele de concediu la care am dreptul lunar,ca sa pot inmilti cu lunile nelucrate.
MULTUMESC !
Cred ca ar trebui sa va puneti de comun acord cu celalalt topic deschis de dvs ... parerea mea este ca sunt contradictii intre ele.
E adevarat,ptr ca sunt ani diferiti:
1/ Anul 2013 cu 8 luni lucrate efectiv si 4 luni de concediu fara plata.
2/Anul 2014 cu mai mult de 1 luna lucrata efectiv 8 zile (aprilie) adunat cu 16 zile (in mai)
IN Aprilie am avut si 12 zile de concediu de odihna(am verificat documentele acum;aseara am scris ce imi aminteam,nu au fost date foarte precise,recunosc si imi cer scuze)

Vedeti raspunsul(exemplul) dat aici
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rest de concediu la care ai dreptul Aur24k Aur24k Buna ziua As dori si eu un sfat . In anul 2014 am avut concediu fara plata ptr motive personale 3 luni,dupa care am reluat munca,AM lucrat 1luna apoi am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna irumes irumes Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)