Buna ziua
As dori si eu un sfat .
In anul 2014 am avut concediu fara plata ptr motive personale 3 luni,dupa care am reluat munca,AM lucrat 1luna apoi am solicitat 7 zile de concediu de odihna,care mi s a acordar de catre angajator.
Ulterior am mai lucrat o luna si mi s a suspendat Cimul,iar dupa 5luni mi aau desfacut contractul de munca,motivand ca e incetare de drept.
Acum am primit o solicitare in instanta sa inapoiez banii pe concediul necuvenit.
Mentionez ca prin contractul colectiv am dreptul la 30 zile c.odihna pe an .La acesta se adauga un spor de 4 zile pentru fidelitate(1 zi pentru fiecare 5 ani lucrati in aceeasi unitate) si supliment de 8 zile de concediu ptr lucru in conditii deosebite.
Intrebarea mea este urmatoarea :cum se calculeaza zilele de concediu la care am dreptul pentru perioasa lucrata (2 luni)pana la suspedarea Cim.
Chiar daca a fost suspendat Cim 5 luni de zile,eu totusi am fost angajat.
Ptr aceasta peruiada nu beneficies de concediu,daca suspendarea si ulterior concedierea au fost abuzive?
Mii de multumiri anticipat celor ce ar avea bunavointa de a mi raspunde.
Am lucrat efectiv 8 zile intr o luna urmate de 11zile de concediu de odihna,in aprilie 2014,
Apoi am mai lucrat 16 zile,(mai 2014).In ultima zi in care am lucrat am primit instiintarea ca mi se suspenda Cimul , Cim,care a ramas suspendat 5 luni,dupa care a fost incetat de drept(octombrie 2014)
Instanta nu a anulat inca nimic,Procesul pe fond deabia a inceput(dupa 11 luni!)
In cim nu e mentionat absolut nimic despre concediu.
Calculul ce l am relatat (30 zile ptr vechime ,supliment de fidelitate 4 zile +supliment toxicitate 8 zile)
Multumiri anticipate!
IIn acea perioada din 2014 am avut concediu fara plata ,in continuarea concediului fara plata solicitat din 9.09.2013 pana la 31/12/2013,si care mi a fost acordat cu avizul angajatorului.
Sper ca am reusit sa redau corect si sa intelegeti mai bine acum.
Da ,numarul de zile in total este de 42,dar nedumerirea mea este daca un supliment pentru conditii deosebite de munca nu se acorda indiferent daca ai lucrat 3 luni,sau 12 luni.
Adica daca iti revin 3o zile anuale /12 luni =2.5 zile pe luna ,Dca ai lucrat 8 luni ,nu ai avea dreptul la 2,5 zile/luna x8 luni =20 zile la care se aduna suplimentul ptr conditii deosebite si suplimentul de fidelitate.?
MULTUMESC
Un exemplu de calcul:
- numar zile de CO aferente unui an intreg : 36 zile
- numar luni lucrate : 8 luni intr - un an.
In acest caz, salariatul beneficiaza de 36 : 12 X 8 = 24 de zile de CO.
Daca salariatul a primit A lei reprezentand contravaloarea indemnizatiei CO aferenta intregului an , atunci va trebui sa restituie diferenta de B lei aferenta celor 12 zile primite in plus (36 - 24). Altfel spus :
Concediu de odihna
irumes
Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, ... (vezi toată discuția)