Buna ziua.
Speta ar fi urmatoarea: am cumparat cu fostul sot un imobil cu credit ipotecar; am divortat in urma cu 4 ani, dar am continuat sa achit ratele.
In prezent, ne-am inteles asupra partajului la notar, cu sulta.In urma verificarilor mele, am constatat ca exista un debit la taxe locale de cca 5500 lei si o somatie de plata notata in CF de aproximativ 35000 ( datorie proprie a fostului sot ). Ce solutii am?
Debitul de la DITL este exclusiv al fostului sot ( amenzi, impozite auto neradiate, impozit cota parte imobil ).
Suma notata la CF provine dintr-un contract de imprumut semnat tot de fostul sot, de care am aflat mai tarziu.
Ratele la banca si facturile le platesc doar eu de vreo 6 ani, activul e evaluat la 35.000 Eur, pasivul (comun) este de 45.000 Eur.
Cum pot scapa de notarea acestei somatii( este din noiembrie 2011)? Creditorul nu a mai facut nici un alt act de executare.
Fara dosarul de executare, slabe sanse sa stim. Pe banuieli e dificil de creat opinii legale.
Verificati starea actelor, poate mai bine mergeti in instanta. Trebuie vazuta incheierea CF, n-ar fi trebuit inscrisa fara acordul dv.