avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita

Buna ziua,sunt divortata,cu un copil de 5ani,tatal nu se implica in cresterea copilului,pensia e trimisa de el la parintii lui(e plecat in strainatate),pe care ei mi o vireaza in cont.Suma e fixa,stabilita de instanta,nimic peste,intrebarea mea e bunicii pot veni sa l ia pe copil in vizita,desi copilul nu vrea? Vin ff rar sa l vada si atunci cateva min,motivul fiind acelasi,copilul nu vrea cu ei,si doar in prezenta mea.Tatal si a luat in 3ani de la divort de 2ori copilul la vizita,nu suna dupa el,nu am nr de telefon sa l caut...adresa,nimic..Bunicii paterni,la cateva luni vin cu pretentia sa le dau copilul,la inceput am incercat sa ne intelegem,il duceam eu cateva min sa il vada la servici,cu timpul,am renuntat,imi vorbeau rece,parca ne expediau,era de inteles fiind la servici,si am zis sa nu i mai deranjam
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
mamy86, utilizator
Cel mai recent răspuns: LarisaU , utilizator 11:51, 17 Februarie 2016
Si daca ma mut de la adresa de unde stau,trebuie sa l anunt,pe el sau parintii lui unde gaseste copilul?
Iesiti de doua trei ori undeva cu bunicii unde ii face copilului placere (la o inghetata, in parc, la un loc de joaca si stati mai mult de cateva minute), mergeti de cateva ori la dansii acasa cu copilul. Dupa aceasta perioada de relationare, daca si dumneavoastra il veti incuraja pe cel mic, sunt sanse sa-si doreasca sa plece cu ei. Nu este normal sa nu-si doreasca sa stea cu bunicii paterni.
Legat de adresa de domiciliu, aveti custodie comuna? Tatal are un program de vizita?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
againstPAS, utilizator
Am custodie tutelara,din decembrie,pana atunci custodie comuna,dar din lipsa implicarii tatalui,a trebuit sa cer custodie tutelara,copilul avand o operatie pe inima,si urmand alta in curand,pe tata nu am de unde il lua,nu mi a lasat nr de tel,nimic,a venit in dec dupa 2ani de absenta,a vazut copilul,copilul a inceput sa planga dupa ce a plecat(a sta 2 sapt in tara,in care la vazut de 2ori),am incercat sa i las mesaj pe fb sa ne sune sau sa ne lase un nr de tel,am ft la bunicii paterni sa ne lase nr,ei au preferat sa l sune cu copilul langa noi,a vb 1min cu el,unde ia promis ca vine de paste,A venit iepurasul,tati nu,copilul a inceput sa planga si sa spuna ca nu mai vrea sa l vada,se trezea noaptea,plangand ca tati e prea ocupat pt el,am ft cu el la psiholog,bunicii vin la cateva luni,desi ne despart 20min,vin cu "dorinta" sa il dau..eu nu pot da copilul la niste straini,un an de zile am incercat sa leg o relatie cu ei,au refuzat...acum,desi copilul are 5ani,eu tin cont de dorinta lui,
Sunt de acord cu pastratul legaturii cu tatal si bunicii atata timp cat se tine cont si de copil,atatat timp cat se implica in viata copilului.Sa vezi un copil,chiar ca bunic,de 2ori pe an ,si nu pt ca nu vreau eu,ci pt ca dansii sunt prea ocupati cu problemele lor,sau sa uiti ca exista paste,craciun,zile de nastere,si sa se trezeasca brusc ca au un nepot si exac in ziua "X" vor copilul,ca asa vor dansii,fara sa se tina cont de programul copilului,sau ca face logopedie,sau ca avem o alta viata construita dupa divort,sau ca dau copilul peste cap,nu mi se pare in regula...nu s au implicat in viata copilului in 5ani,nu mai spun de cumparat ceva,peste suma fixa de pensie alimentara,ramasa si asa in urma..copilul nu traieste cu 200roni pe luni,nu mananca,nu se imbraca,jucarii,medicamente,drumul la dr pt controlul la inimioara..adica prezenta lor,a bunicilor,cat si a tatalui,e zero...
Dupa mine, nu e o drama daca copilul nu isi vede niste bunici absenti. E ca si cum l-ar vedea pe vecinul de la doi.
Totusi, o relatie sanatoasa ar putea fi si una in care vizitele sunt rare, atata timp cat bunicii inteleg ce ii face bine si ce nu copilui.
Parerea mea este sa ii notificati pe bunici,le aratati situatia, ca o instiintare in care le aratati variantele legale, ulterior alegerea ramanand a fi a lor, in functie de modul in care vor alege intre variante.
Puteti sa le propuneti sa inceapa vizite zilnice, saptamanale in locuinta copilului, apoi in parc etc. etc. Legatura ar trebui mentinuta constant, fara pauze mari.
Sigur ca tineti cont de dorinta copilului, asa ar trebui, indiferent de varsta. Totusi, unele dorinte ale copiilor sunt distructive si trebuie corectate.
Astfel, daca intrebati un copil sau alt om: Dragule, vrei sa mergi cateva ore cu strainii acestia doi? oricine ar raspunde nu. Or interventia unui parinte nu se opreste aici, asta inseamna alienare.
Pe de alta parte, la 5 ani e dificil de convins un copil ca e bine sa mearga la straini, nu asta incerc sa va determin sa faceti, doar sa nu ajungeti in situatia cealalta fata de atunci cand ati fortat o relatie a copilului cu bunicii.
Acum... depinde si de multe alte detalii personale, aici e doar un inceput de sfat.

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare ContSters271762 ContSters271762 Fostul meu sot are drept de vizitare a copiilor in fiecare al doilea weekend de la ora 8 pana la ora 20. Ultima lui vizita a fost in luna mai, anul 2012, de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)