salutare. firma unde lucrez, doreste desfiintarea unui post, iar salariatul respectiv locuieste in alta localitate fata de locul in care isi are sediul firma. cum procedez cu preavizul? ii trimit un exemplar prin posta cu confirmare de primire, iar la exemplarul angajatorului atasez hartia de la posta? este de ajuns asa?
multumesc.
Daca aveti un alt post propuneti-i sa accepte un alt post, daca nu accepta ori nu aveti in organigrama, emiteti decizia de concediere si treceti perioada de preaviz in cuprinsul deciziei.
Daca aveti un alt post propuneti-i sa accepte un alt post, daca nu accepta ori nu aveti in organigrama, emiteti decizia de concediere si treceti perioada de preaviz in cuprinsul deciziei.
multumesc, dar problema mea este cum ii trimit preavizul si decizia de concediere? prin posta cu confirmare? e de ajuns asa?
Nu, preavizul trebuie semnat de salariat in original. Apoi trimiteti decizia de concediere la ITM la care anexati preavizul de luare la cunostinta. In 5 zile de la emiterea decizie de concediere trebuie sa o trimiteti salariatului prin posta cu confirmare de primire. Cei de la ITM nu va accepta decizia de concediere daca nu aveti semnatura salariatului pe prealiz.
Deci, trimiteti preavizul prin posta in 2 exemplare semnat de director, si cereti sa primiti un exemplar semnat de el.
Decizie concediere
Vioreld
daca un salariat nu semneaza decizia de concediere (desfiintare post), eu trebuie sa i-o trimit la adresa lui, cu confirmare de primire? si I.T.M. imi ... (vezi toată discuția)
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)