avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti si mie daca zilele neefectuate de concediu de odihna se pot reporta pentru anul viitor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 12 Iunie 2015
Da, numarul de zile de CO neefectuate se pot reporta anul viitor. In acest sens, avem:
art.146 C.mun.
.....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna Daliborka Daliborka Buna ziua, imi puteti spune care este artcolul din codul muncii care prevede urmatorul aspect : „în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu ... (vezi toată discuția)
Zile concediu neefectuate anul acesta irina_g irina_g Buna ziua, As dori sa stiu daca pot lua anul viitor 4 zile concediu ce mi s-ar cuveni anul acesta.(fara aprobari etc) Anul trecut am fost obligati sa ne ... (vezi toată discuția)
Concediul cadrelor didactice Ionescu15 Ionescu15 Sunt profesor cu 42 ani vechime si anul acesta ma pensionez cu aprobarea Inspectoratului scolar. Intr-una din zilele urmatoare voi depune dosarul.. -Intreb ... (vezi toată discuția)