avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua,
imi puteti spune care este artcolul din codul muncii care prevede urmatorul aspect :
„în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”.
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 15:21, 9 Martie 2018
Codul Muncii - Art, 146 alin (2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
Cele 18 luni se refera la faptul ca un angajat care se afla in concediu medical, pierde dreptul la co dupa 18 luni? Adica, daca de un an de zile este tot in concedii medicale, trebuie sa stie ca dupa 18 luni pierde dreptul la concediile de odihna adunate?
Sau indiferent de situatie, angajatul va trebui sa isi ia acele zile de odihna neefectuate.
Angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

Din cate stiam eu, un salariat este bagat in comisia de expertiza dupa 9 luni de concediu medical pentru acordarea pensiei de handicap sau altele.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
coca_lb, utilizator
Dreptul la CO nu se pierde .. .. vedeti si art.49 alin.6 C.mun.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna croberta croberta Daca un salariat nu a efectuat inca tot co de anul trecut, poate sa.l ma ia acum, in 2015 ? Se poate compensa in bani? (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Va rog, daca intru in concediu prenatal peste 5 zile,ce se intampla cu concediu de odihna neefectuat (15 zile) din anul 2016. Multumesc. (vezi toată discuția)
Zile concediu neefectuate anul acesta irina_g irina_g Buna ziua, As dori sa stiu daca pot lua anul viitor 4 zile concediu ce mi s-ar cuveni anul acesta.(fara aprobari etc) Anul trecut am fost obligati sa ne ... (vezi toată discuția)