avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat silit Kruk
Discuție deschisă în Executare silită

Executat silit Kruk

Buna Ziua!Astazi tocmai am primit o instiintare in care mi se prezinta faptul ca am fost executat silit si ca mi s-a facut proprire pe salar pentru un credit din 2006.Creditul a fost facut in anul 2006 timp de 5 ani pentru o suma de 10.000 RON, nemaiputand plati creditul din anul 2009 din cauza ca am ramas fara un loc de munca.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Daca creditul s-a prescris dupa 3 ani de la terminarea creditului (7.04.2011)pot invoca prescriptia pentru a se anula executarea silita?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:45, 12 Iunie 2015
Reflection a scris:
Daca creditul s-a prescris dupa 3 ani de la terminarea creditului (7.04.2011)pot invoca prescriptia pentru a se anula executarea silita?

Da, sa prescris, daca nu au intervenit suspendari sau intreruperi ale termenului de prescriptie.
Ultima plata a fost facuta undeva prin 2009-2010..
Am inteles cu ultima plata, insa trebuie vazut daca nu s-a intrerupt prescriptia, care este altceva fata de plata facuta, respectiv prin punerea in intarziere, prin cererea de chemare in judecata sau prin orice alt act prevazut de lege ori daca nu a intervenit suspendarea termenului de prescriptie.
Cum pot afla daca a intervenit termenul de prescriptie?
Contestatie la executare, studiati dosarul, invocati dupa caz prescriptia sau altceva, iar inainte de toate astea faceti o adresa catre executor sa va arate titlul in baza caruia va executa. Toate foarte urgent ca sa nu iesiti din termenul in care va puteti apara.

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silit andreia2011 andreia2011 Buna ziua tuturor!vreau sa ma ajutati intr-o problema!am i=un credit la o banca facut 02.2009,am platit ratele pana in ianuarie 2012(nu mai gasesc ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)