Buna Ziua!Astazi tocmai am primit o instiintare in care mi se prezinta faptul ca am fost executat silit si ca mi s-a facut proprire pe salar pentru un credit din 2006.Creditul a fost facut in anul 2006 timp de 5 ani pentru o suma de 10.000 RON, nemaiputand plati creditul din anul 2009 din cauza ca am ramas fara un loc de munca.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca creditul s-a prescris dupa 3 ani de la terminarea creditului (7.04.2011)pot invoca prescriptia pentru a se anula executarea silita?
Am inteles cu ultima plata, insa trebuie vazut daca nu s-a intrerupt prescriptia, care este altceva fata de plata facuta, respectiv prin punerea in intarziere, prin cererea de chemare in judecata sau prin orice alt act prevazut de lege ori daca nu a intervenit suspendarea termenului de prescriptie.
Contestatie la executare, studiati dosarul, invocati dupa caz prescriptia sau altceva, iar inainte de toate astea faceti o adresa catre executor sa va arate titlul in baza caruia va executa. Toate foarte urgent ca sa nu iesiti din termenul in care va puteti apara.