Tatal meu si al fratelui meu vitreg(din a 2 casatorie)a decedat in 2010 dar noi fratele meu si eu nu am atacat testamentul in termenul legal de 3 ani de cind am luat cunostiinta de testamentul tatalui nostru defunct prin care lasa totul actualei sotii de atunci a lui.Ea mi-a facut testament mie pentru tot ce avea , nu are copii ,familie, nimic.
,Mi s-a spus ca in baza testamentelor eu sunt mostenitor legal si ca pot sa ma duc la primarie sa schimb roul casei pe numele meu, la fel si cu masini, terenuri, etc. ,cu testamentele si certificatele de deces, este posibil sa solutionez situatia succesorala la maniera asta?
Multumesc mult
Pe de-o parte, din exprimare nu se intelege exact care sunt subiectii, care sunt raporturile dintre ei si care ce acte juridice au facut, pe de alta parte se intelege ca prin testament s-au incalcat rezerve succesorale, fapt ce da dreptul la actiuni in instanta, insa pentru o deplina lamurire a situatiei, cat si pentru stabilirea exacta a momentului de la care curge termenul de prescriptie (caci uneori curge de la data luarii la cunostinta, nu numai de la data deschiderii mostenirii, adica decesul), sunt necesare elemente suplimentare asupra cazului, pe care ori le puneti la dispozitie aici pe forum, ori le prezentati unui jurist, alegere dvs.
Renuntare mostenire
olympya
buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)