avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal de punere in posesie

Putem vinde un teren forestier fara titlu doar cu procesul verbal de punere in posesie si cu fisa tehnica?? Mentionez ca cumparatori doresc sa-l cumpere fara titlu, e legal sau putem avea probleme?? Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:56, 14 Iunie 2015
Vanzarea se poate face doar in baza titlului de proprietate.
Multumesc mult desi am auzit ca s-au mai facut vanzari de asa natura ,cu un antecontract de vanzare-cumparare si nu au fost probleme! O seara frumoasa!
Antecontractul nu tine loc de contract de vanzare cumparare, nu se realizeaza transferul de proprietate si nu acorda dreptul vanzatorului de a utiliza terenul pana la incheierea tranzactiei.

Daca vanzatorul achita pretul integral cu ocazia incheierii antecontractului iar cumparatorul ii acorda vanzatorului dreptul de utilizare pana la obtinerea titlului de proprietate si incheierea tranzactiei iar vanzatorul se angajeaza sa plateasca impozitul pe teren incepand cu data incheierii a-c se poate considera ca ambele parti s-au asigurat ca se vor indeplini conditiile incheierii tranzactiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea unui drept sau obligatia de a face CABINET DE  AVOCAT PATRASCU GHEORGHE CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea speta : prin antecontract la notar se vinde un teren ocazie cu care se achita intreg pretul stabilit pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru hotarare judecatoreasca ce tine loc de act de vanzare dodeviorel dodeviorel Ce taxa de timbru trebuie sa platesc pentru deschiderea unui proces in care solicit pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)