avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru pentru hotarare judecatoreasca ce tine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru pentru hotarare judecatoreasca ce tine loc de act de vanzare

Ce taxa de timbru trebuie sa platesc pentru deschiderea unui proces in care solicit pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare-cumparare a unui teren forestier cu valoarea de 135 800 lei. Eu sunt promitentul cumparator al acestui teren pentru care am platit integral contravaloarea de 135 800 lei in baza unui antecontract sub semnatura privata, avand ca act de proprietate procesul verbal de punere in posesie. Ulterior urma sa se intocmeasca planul parcelar al zonei, sa fie inregistrat la Oficiul de Cadastru si in baza acestui plan parcelar terenul nostru sa primeasca numar cadastral, moment in care am fi putut definitiva actul de vanzare-cumparare, doar cu procesul verbal de punere in posesie, ca act de proprietate. Oficiul de Cadastru nu a atribuit numar cadastral terenului pe motiv ca nu a fost eliberat inca titlul de proprietate si termenul stabilit in antecontract a expirat. Astfel ca doresc sa initiez o actiune in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca, care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, iar Oficiul de Cadastru sa fie obligat sa intabuleze terenul in cartea funciara direct pe numele meu. Ar fi viabila o asemenea actiune? Ce valoare ar avea taxa de timbru? Ar fi mai mica taxa de timbru daca anticipat am face o tranzactie sau o mediere, vanzatorul fiind de acord cu orice solutie care ar duce la transferul proprietatii?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:12, 23 Mai 2014
nu aveți cum să deschideți o astfel de acțiune, pentru că dumneavoastră nu aveți nici o relație contractuală cu ei. acțiunea trebuie îndreptată împotriva vânzătorului nu văd ce ați obține, pentru că el probabil nu se opune. doar că nu a făcut procedura legală de ați lua titlul de proprietate.
1.Incheiati cu Vanzatorul un Act aditional autentic de prelungire a termenului de vanzare.
2. Pe baza Contractului si a Actului aditional, solicitati Primariei competente sa emita Titlul de proprietate direct pe numele Dvs.in calitate de titular actual al dreptului de proprietate
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in proprietate fara carte funciara ContSters96141 ContSters96141 Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract de catre vanzator teren in jud ilfov rschintee rschintee Buna ziua, In anul 2007 am vrut sa cumpar un teren din Ilfov. Am gasit terenul si am facut un antecontract de vanzare cumparare cu proprietarul( teren ... (vezi toată discuția)