Buna ziua !
Va supun atentiei urmatoarea speta : prin antecontract la notar se vinde un teren ocazie cu care se achita intreg pretul stabilit pentru vanzare.Se stabileste un termen de 60 de zile pentru vanzator pebtru a ovtine titlul de proprietate (la momentul tranzactiei exista doar p.v. de punere in posesie.Dupa mai bine de 4 ani de incercari de autentificare a vanzarii cumparatorul; alege calea judecatoreasca.In antecontract sunt prevazute sanctiuni de nerespectatre a clauzelor respectiv :vanzatorul este de acord cu constatarea judecatoreasca a dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului dar refuza sa puna la dispozitie titlul de proprietate.
In aceasta situatiece actiune este mai utila?actiune in constatarea dreptului de proprietate sau obligatia de a face?
Va multumesc!:-/
eu cred ca ar fi mai bine actiune privind obligatia dea face, deoarece vanzatorul trebuie obligat sa perfecteze actul de vanzare, avand in vedere casi-a incasat pretul integral
si eu inclin spre obligatia de a face avand in vedere ca este necesar titlul de proprietate care se afla in posesia vanzatorului promitent,insa mai astept si alte pareri ! multumesc oricum !
Legea 247/2005, titlul X!!!
Acolo e reglementata situatia expusa...:((
Pentru cine nu are rabdare sa citeasca.....e vorba de actiunea in constatare....