avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatarea unui drept sau obligatia de a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatarea unui drept sau obligatia de a face

Buna ziua !
Va supun atentiei urmatoarea speta : prin antecontract la notar se vinde un teren ocazie cu care se achita intreg pretul stabilit pentru vanzare.Se stabileste un termen de 60 de zile pentru vanzator pebtru a ovtine titlul de proprietate (la momentul tranzactiei exista doar p.v. de punere in posesie.Dupa mai bine de 4 ani de incercari de autentificare a vanzarii cumparatorul; alege calea judecatoreasca.In antecontract sunt prevazute sanctiuni de nerespectatre a clauzelor respectiv :vanzatorul este de acord cu constatarea judecatoreasca a dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului dar refuza sa puna la dispozitie titlul de proprietate.
In aceasta situatiece actiune este mai utila?actiune in constatarea dreptului de proprietate sau obligatia de a face?
Va multumesc!:-/
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:19, 30 Iunie 2008
Pai daca nu exista decat antecontractul proprietatea nu a fost (inca) dobandita, drept care nu poate fi constata existenta ei...
eu cred ca ar fi mai bine actiune privind obligatia dea face, deoarece vanzatorul trebuie obligat sa perfecteze actul de vanzare, avand in vedere casi-a incasat pretul integral
si eu inclin spre obligatia de a face avand in vedere ca este necesar titlul de proprietate care se afla in posesia vanzatorului promitent,insa mai astept si alte pareri ! multumesc oricum !
Legea 247/2005, titlul X!!!
Acolo e reglementata situatia expusa...:((
Pentru cine nu are rabdare sa citeasca.....e vorba de actiunea in constatare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Hotarâre care sã þinã loc de act autentic ssm1979 ssm1979 Am următoarea speţă : prin antecontract (promisiune bilaterală de vânzare) A se obligă să-i vână lui B un teren pentru suma de x lei care au fost ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)