doresc sa mi se raspunda si mie la urmatoarea speta daca se poate va rog. circuland cu masina pe un drum judetean am vrut sa depasesc 2 masini,intrand in depasire cand sa incep sa depasesc prima masina omu a tras de volan si a intrat in fata mea, dupa care l,am depasiit,i-am facut semn ca nu se face asa,dupa care nervos a incercat sa ma depaseasca cand a ajuns in dreptul masini mele a tras de volan sa dea cu masina in mn ,am tras de volan cat am putut sa evit coliziune dupa care a oprit masina in fata mea sa dat jos, am oprit si eu am coborat,moment in care am vazut ca sa dus la portbagaj luand o sabie de o jumate de metru cu aproximatie lovindo pe mama mea care sa bagat intre noi si dupa care ma taiat pe mn la deget..cand a vazut ca m-a taiat sa urcat in masina si a fugit...mi-am luat certificat medico legal in care arata ca am nevoie de 7-8 zile ingrijiri, luand si mama certificat cu 2-3 zile ingrijiri...ce pedeapsa ar putea primii? urmeaza sa fac plangerea la politie
E greu de spus ce pedepasa ar putea primi dar daca se va dovedi ceea ce ziceti vor primi o pedeapsa.
Nimanui nu ii place sa se scoata sabiile asa aiurea si nici macar la judecatori...mai ales ca Justitia are si ea sabie...
Minim amenda penala, parerea mea.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.