avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua

in 30.06.2008 am incheiat un contract de credit , am platit timp de 2 ani si ceva dupa care din cauze financiare nu am mai putut achita......timp de cinci ani nimeni nu a mai cerut nimic si nici nu am primit vreo instintare de plata....acum dupa atati ani m-am trzit ca mi se opreste din salar fara nici o instiintare , intrebarea mea este daca nu sa prescris dupa atati ani si poate sa ti se opreasca tot salarul fara sa mai ai din ce trai? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 16 Iunie 2015
1/3 din salariu se popreste la cererea unui creditor, nu tot salariul.

Prescriptia se constata doar de instanta de judecata pe calea contestatiei la executare.
cum se poate face contestatie eu fiind din provincie si executarea sa facut la tribunalul bucuresti sector 1
o puteti trimite si prin posta cu confirmare de primire si cereti judecarea in lipsa. Apelati la un avocat sa v-o redacteze . Trebuie sa o depuneti in maxim 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Cereti si suspendarea executarii, instanta va va pune apoi in vedere cu cat trebuie sa timbrati.
Probail ca v-ati trezit cu contul bancar blocat si nu va mai puteti lua salariul. Mergeti si vb cu executorul sa faca adresa la banca sa va puteti lua 2/3 din salariu , ori vb cu angajatorul sa luati salariul in mana.
Termenul este de 15 zile de la instituirea popririi sau de cand ati luat cunostinta de indisponibilizarea sumelor, la instanta de executare adica in Bucuresti.
buna ziua

revin cu o problema la d-vostra....in data de 13 ale lunii treb sa iau salariu de 983 lei si din acesti bani firma a virat 1/3 din salariu catre executorul judecatoresc si restul au fost virati in contul meu dar au fost luati si bani pe care i-am primit in cont tot de catre acest birou de de executare lasanu-ma pur si simplu fara nici un ban din care sa-mi intretin familia..... ce trebuie sa fac daca ma pute-ti ajuta ...multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Se poate negocia suma aflata in executare silita popanlili popanlili Buna ziua! am avut un credit in valoare de aprox 1000 de lei.pt ca nu am platit acum sunt in executare silita iar suma totala este de 3080 lei.Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu emma-hart emma-hart buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, ... (vezi toată discuția)