avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune vanzare-cumparare teren

Nici nu prea stiu de unde si cum sa incep. In mai ne am hotarat sa cuparam o bucatica de pamant poate vreodata vom reusi sa facem o casa.De fapt acesta a venit in timp,initial am vrut sa schimbam masina,dar am ajuns la concluzia ca erau mai bine investiti banii asa,ne gandeam si la viitorul fetitei,de ce nu.
In mai am inceput efectiv sa cautam.din pacate numai sambata si duminica ca sotul lucra de dimineta pana seara.Am gasit mai multe variante care meritau luate...Dar intr-o zi in timp ce duceam o posibila vanzatoare acasa,ne am intalnit cu o clienta a sotului ce are agentie imobiliara.Ziua fasta a banilor nostrii.
Bineinteles ca ne a spus ca are ea o parcela care merita,etc. Si ne a convins.Si culmea merita,daca era asa cum a zis.Era la 3 cai de acces,intravilan,culmea ne asi aratat terenul,era bun.Dar noi prosti din cale afara si naivi,am dat avansul (2000 E) am facut un precontract,in care ne obigam in cinci zile sa dam si restul si sa luam terenul.Si TEAPA---cand am ajuns sa vedem actele era alt teren decat cel vazut de noi,nu la strada,fara drum de acces,in mijlocul lanului...Va dati sema ca nu am mai vrut terenul.Dar prin contract trebuia sa l luam sau pierdeam avansul.Nu pot sa va povestesc cat am tras acele zile,cu fata in marsupiu am mers la notari,avocati,asocoatia agentilor imobiliari,OPC,procuratura.Aveam martori ca ne aratase alt pamant.
Vanzatorul -un escroc de talie mare,sustinea ca nu a stiut unde se afla pamantul,agentia la fel.De fapte ei se asteptau sa nu ne dam seama din schita ca nu e acolo.Banii nu a vrut sa ni i dea inapoi si noi am hotarat ca mergem in judecata.
DAR "doamna cea fara pata si nevinovata" cu agentia imobiliara,cand a vazut cum ne am mobilizat si pe unde ne am dus, ainceput cu plansete ca sa nu i facem asta ca ea nu e vinovata,ca nu are de unde sa ne dea banii...ca firma nu are actele la zi,ca daca trimitem controale pe capul ei,i-o inchide,nu avea carti de munca la agenti,chitante date in zile fara nici o regula(ex azi si apoi una din urma cu 3 zile,etc)
Si noi iarasi naivi am crezut.A gasit dumneaei o solutie sa iesim din asta.Cupara ea pamantul,dar ii mai trebuiau 1700 euro(cica pamatul facea 6000) si afce un act cu noi prin notar ca noi i-am imprumutat suma de bani,si cei 2000 +inca 1700 (pe care i-am dat ei) si ne da ea banii in 3 luni inapoi.
Am facut asta si au trecut 3 luni,vineri pe 16 si banii....ioc.
Acum insista sa mai asteptam 2 saptamani ca nu are acum.
Ce sa facem?
Bineinteles ca nu mai am incredere in ea.Dar ca sa ma duc in judecatorie un avocat cere f multi bani si nu i avem acum.Daca mai astept ma gandesc ca si pune toate bunurile la adapost,daca nu a facut-o deja si mai ia-i ceva daca ai ce....
De ce v-am povestit???In primul rand sa aveti mare ,mare grija la cumpararea de pamant si case,intre timp am aflat de multe alte tepe si cu bani multi nu ca la noi....
Si as mai avea o rugaminte,daca stie cineva sau a mai tercut prin asta,ce trebuie sa fac in continuare.Nu stiu sa fac aceea cerere pt executare,nu stiu unde sa merg.Am sunat la executor si mi a spus sa fac impunerea de executare(parca asa suna) si apoi vin la el.Nici nu stiu ce e aceea.
Oricum vom face ceva,nici asta nu stiu sa mai astept sau nu....iar sunt naiva dar inca mai am sperante ca vom rezolva onorabil....

Dacă aveţi contract autentic de împrumut, trebuie să vă adresaţi judecătoriei pentru învestirea cu formula executorie (cred că acest lucru vi l-a recomandat şi executorul judecătoresc, numai că nu aţi reţinut corect termenul).
După ce veţi avea contractul de împrumut autentic învestit cu formula executorie puteţi să formulaţi cererea de executare silită la executorul judecătoresc.
Într-adevăr, trebuie să nu mai aşteptaţi şi să demaraţi aceste proceduri care în funcţie de încărcătura fiecărei instanţe iau ceva timp.
Între timp, nu ar fi lipsit de interes să efectuaţi verificări şi să vedeţi ce bunuri deţine debitoarea dumneavoastră (la cartea funciară, la administraţia finanţelor publice locale, arhiva electronică de garanţii reale mobiliare).
contractul autentificat la notariat constituie titlu executoriu fara a mai fi nevoie sa fie investit cu formula executorie
Ce sa faceti ?

Consultati un avocat inainte sa va apucati de acte si de dat bani, ca sa nu va mai apucati urechile ca acum...

Greselile si prostia se platesc intotdeauna.

Un avocat.
Multumesc mult de sfaturi.Incerc sa rezolv intr-un fel.
arhiva electronică de garanţii reale mobiliare
am cautat pe net, si am gasit [ link extern ]
dar nu gaseste nimic nici la introducerea cnp sau nici la frma la introducerea cod unic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poat fi executat un contract sub semnatura privata intre o persoana fizica si o firma razvan79vl razvan79vl Am si eu o mare nedurmerire!Zilele trecute am vazut un contract prin care o persoana fizica credita,fara dobanda, o persoana juridica iar aceasta garanta cu ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ContSters79057 ContSters79057 Doresc sa stiu cum pot afla si de unde pot afla daca o societate comerciala are bunuri pe societate ( atat bunuri materiale cat si bani in conturii ) pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita horenciuc valentina horenciuc valentina Sunt administrator la o asociatie de proprietari.Am dat in judecata un rau platnic si am obtinut sentinta civila unde acesta este obligat la plata datoriei. In ... (vezi toată discuția)