avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie

Buna ziua ! As dori un raspuns juridic in ceea ce priveste si problema mea!
Nu am fost insurat dar am un copil ce a crescut cu parintii mamei copilului , nu avem nici un fel de act judecatoresc sau vreo procura la notar ....Eu am contribuit la cresterea copilului desi nu am fost obligat prin nici un act sa platesc pensie alimentara motiv pentru care nu am fost nevoiti niciodata sa apelem la instanta..
Acum mama copilului intentioneaza sa paraseasca tara iar pt copil intentioneaza sa faca o procura mamei sale , bunici copilului ..specificand ca are nevoie pentru a putea inscrie copilul la gradinita si eventual pentru analize in perioada cat ea este plecata din tara.
Ea incearca sa ma convinga sa vin si eu la notar si sa dau si eu o semnatura cum ca sunt de acord ca, copilul sa ramana in grija bunicilor cat ea este plecata
Nu intentionez sa semnez nimic , nici nu sunt impotriva ca, copilul sa ramana in grija bunicilor ca si pana acum...Il vizitez destul de des si contribui la cresterea lui atat prin educatie cat si cu bani insa nu am posibilitatea sa ma descurc de unul singur cu el .
As dori sa stiu ce obligatii imi revin daca mama copilului paraseste tara ? ..Ce implica semnarea acelui act la notar? Si care sunt urmarile in situatia in care nu sunt de acord sa semnez acele acte?
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:14, 14 Iunie 2015
Daca va intelegeti puteti si sa nu semnati nimic la notar.
Nu trebuie niciun act.
Daca ea pleaca , bunica nu o sa aiba nevoie de acea hairie de la notar sa ridice alocatia , la gradinita , la medicul de familie...etc...?
Da. Insa puteti sa faceti dv. toate astea.
Dacă mama copilului pleacă, dvs. sunteţi singurul care poate să înscrie copilul la grădiniţă, la activităţi extracuriculare, să vă luaţi răspunderea la medic-deci în toate activităţile care privesc copilul. Pentru alocaţie, poate face mama o împuternicire notarială pentru bunica.
Nu pierdeţi nimic dacă semnaţi acea împuternicire pentru bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lasarea copiilor minori spre ingrijire, altei familii nixxon nixxon O femeie dintr-o localitate rurala, saraca si fara servici, fiind necasatorita, are 3 copii. Este abandonata, atat ea cat si copii, de catre barbatul care ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul CristiCD CristiCD Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt tatal unui copil, dar eu si mama copilului nu suntem casatoriti. Copilul imi poarta numele, iar custodia ... (vezi toată discuția)
Copil adus in tara de bunica dodorel62 dodorel62 Sotia vrea sa mearga in strainatate sa aduca pe nepotel in Romania si sa-l inscrie la gradinita in tara ,dar si ea lucreaza in strainatate ,iar pe perioada cat ... (vezi toată discuția)