avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lasarea copiilor minori spre ingrijire, altei familii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lasarea copiilor minori spre ingrijire, altei familii

O femeie dintr-o localitate rurala, saraca si fara servici, fiind necasatorita, are 3 copii. Este abandonata, atat ea cat si copii, de catre barbatul care ulterior a recunoscut ca el este tatal copiilor. Mama copiilor neavand servici sau alte mijloace materiale pantru a –si creste copii, ii da la stat. Statul ii creste pana la varsta de 2 respectiv 3 ani, dupa care mama ii ia inapoi printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
In acest moment, mama copiilor doreste sa plece in strainatate unde a gasit un loc de munca. Tatal copiilor nu are servici stabil si nu este pregatit pantru a creste 3 copii, cu varstele pana in 3 ani; din acest motiv, mama doreste sa-si incredinteze copii spre crestere si ingrijire, unei familii din sat in care are incredere si care are timp, cunostinte si mijloacele materiale necesare.
Intre mama copiilor, tatal si familia care doreste sa se ocupe de cresterea si ingrijirea copiilor, a fost semnat de catre fiecare, un acord la biroul unui avocat, prin care semnatarii sunt de acord cu dorinta mamei.
Daca se poate , va rog sa ne transmiteti ce are de facut mama, legal, pentru a-si putea lasa copii in grija acelei familii, in perioada cand vrea sa munceasca in strainatate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nixxon , utilizator 20:36, 7 Octombrie 2011
Sa mearaga la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.
Ceea ce scrieti dvs. este o situatie pe care o vedem in multe familii nevoiase insa rezolvarea propusa nu are neaparat un cadru legal bine definit in Romania. Dupa parerea mea mama nu are de facut nimic in mod special pentru a lasa copii in grija altcuiva. Ca e vorba de niste straini sau de rude, de bunici etc. rezolvare e la fel: se face o procura pentru nevoile copilului gen primirea alocatiei, inscrierea la scoala la gradinita si alte situatii similare. Asteptam si alte opinii mai specializate...
cel mai bine este sa mergeti la notar pentru acord.altfel riscati sa aveti probleme ulterior.
La un Birou de Avocat, Mama copiilor, tatal acestora precum si familia la care mama doreste sa-si lase copii, pentru perioada cand este plecata din tara la munca, au incheiat un acord.
Pana acum, doi notari au refuzat sa autentifice acordul incheiat. Ce este de facut, totusi?
cum v-au motivat? si daca notarii au refuzat de ce credeti ca la un avocat ar fi legal?

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)