avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA reluare inspectie fiscala partiala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

reluare inspectie fiscala partiala

In urma depunerii decontului de tva pt.luna ianuarie 2009 cu optiunea de rambursare tva, s-a initiat inspectia fiscala partiala pt.verificarea documentelor societatii unde au aparut neconcordante intre sumele din Decontul de TVA si evidenta noastra contabila. Organele fiscale au hotarat efectuarea unui control incrucisat intre soc. noastra si o alta societate motiv pt. care inspectia a fost suspendata. Suspendarea a avut loc acum vreo 4 luni. Cealalta societate nu vrea sa puna la dispozitia inspectiei documentele contabile. Cum pot obliga Finantele sa continue inspectia fiscala??? Nu am gasit nici un act normativ care sa prevada cat poate dura aceasta suspendare. Daca soc. respectiva nu va pune niciodata la dispozitia inspectorilor fiscali documentele contabile inseamna ca noi nu vom putea niciodata relua procedura de rambursare TVA? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Olivia Nedelcea , Contabil 00:16, 4 Iulie 2009
:) Care este motivatia societatii respective ?...pe ce baza legala nu pune la dispozitie inspectorilor documentele solicitate....este prima data cand aud ca o societate refuza sa ofere documentele cerute de catre un inspector fiscal ....
Inspectia fiscala are pirghii solide pentru a convinge un contribuabil sa se "lase" controlat. Zic si eu , ca si colega , este prima data cind aud de un refuz, care , culmea mai e luat si in considerare . Sa nu fie altceva la mijloc ...
UItati, in codul de procedura ce scrie :
Art. 219
Contravenţii
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
c) nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 56 şi art. 57 alin. (2);
iar art 56 zice ca :
Art. 56
Prezentarea de înscrisuri
(1) În vederea stabilirii stării de fapt fiscale, contribuabilul are obligaţia să pună la dispoziţie organului fiscal registre, evidenţe, documente de afaceri şi orice alte înscrisuri. În acelaşi scop, organul fiscal are dreptul să solicite înscrisuri şi altor persoane cu care contribuabilul are sau a avut raporturi economice sau juridice.

2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel

a) cu amendă de la 6.000 lei la 8.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 25.000 lei la 27.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. c);

In procedura de rambursare a taxei, scrie ca puteti cere dobinzi pentru intirziiere. N-am acum actul la indemina , sa va spun si cit .
parca era subiectiva fraza, in caz de suspiciune de evaziune pot suspenda inspectia fiscala si atunci nici penalitati. de altfel eu nu am auzit sa existe cineva care a primit dobanda pentru tva (am cerut si eu, degeaba). Dobanda este tot de 0.1% pe zi.
Totul este scris in Codul de procedura fiscala, nu il acum acum la indemana si e tarziu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale persoane juridice milica68 milica68 Am depus declaratia de impunere pentru teren si constructii pentru impozit la organul fiscal si mi-au solicitat copii dupa ultima balanta de verificare sau ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie pastrate actele contabile ale societatii ocristina ocristina am urmatoarea speta: sediul social declarat fara activitate acasa la patron , puct de lucru cu activitate(inclusiv birouri) declarat si inregistrat legal ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)