avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea in alt oras- competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea in alt oras- competenta

pot face reabilitarea in alt oras'?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 20:30, 15 Iunie 2015
ART. 529 c.p.p.

Reabilitarea judecătorească
Competentă să se pronunţe asupra reabilitării judecătoreşti este fie instanţa care a judecat în primă instanţă cauza în care s-a pronunţat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanţa corespunzătoare în a cărei circumscripţie domiciliază condamnatul sau în care a avut ultimul domiciliu, dacă la data introducerii cererii domiciliază în străinătate.
Daca aveti adresa in ci unde vreti sa faceti reabilitarea se poate.
Nu puteti insa deschide procesul undeva aiurea adica unde ati avea chef.
Reabilitarea daca vrei sa o faci de la o politie dintr-un alt oras unde te-ai mutat nu prea merge , deoarece au fost cazuri in care s-au dat caracterizari pentru reabilitare si cand colo aveau in alte orase dosare penale sau erau suspecti si lista continua ... acum mergi faci la tribunal cererea pentru reabilitare , domniile lor verifica tot si cazier si cer si date de la politia teritoriala din care faceti parte ( judet ) ... apoi se pot pronunta , dar tine minte , daca ai fost condamnat cu inchisoare sa zicem la 3 ani , dupa cite tin minte e asa : condamnarea de 3 ani + restul de pedeapsa ( din 3 faci 2 si iesi pentru buna purtare ) + jumatate din condamnare = 6 ani in total ca sa nu iti respinga din prima reabilitarea ... iti trebuie cel putin un an sau 2 de la terminarea totala a pedepsei pe hartie + 1 sau 2 ani ... din ce tin minte ... asa am avut un caz si nu a inteles si a facut de capul lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare sergiudan77 sergiudan77 Buna ziua, in 1998 am fost conmnat 3ani si 6 luni pt furt si am fost eliberat in anul 2000 in septembrie. Care ar fi pasii ce trebuie facuti pt a ma reabilita? ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca- instanta competenta vulpita24 vulpita24 Buna ziua. Am un var care in anul 2000 a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoare pentru complicitate la furt.A fost eliberat, in fine este o poveste ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse de 4 ani cu executare- conditii si procedura mariusceapa mariusceapa am suferit o condamnare definitiva in anul 1991 ,de 4 ani cu executare. As dori sa stiu daca acum pot avea cazierul curat sau trbuie sa mai fac o cerere sau ... (vezi toată discuția)