Reabilitarea judecătorească
Competentă să se pronunţe asupra reabilitării judecătoreşti este fie instanţa care a judecat în primă instanţă cauza în care s-a pronunţat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanţa corespunzătoare în a cărei circumscripţie domiciliază condamnatul sau în care a avut ultimul domiciliu, dacă la data introducerii cererii domiciliază în străinătate.
Reabilitarea daca vrei sa o faci de la o politie dintr-un alt oras unde te-ai mutat nu prea merge , deoarece au fost cazuri in care s-au dat caracterizari pentru reabilitare si cand colo aveau in alte orase dosare penale sau erau suspecti si lista continua ... acum mergi faci la tribunal cererea pentru reabilitare , domniile lor verifica tot si cazier si cer si date de la politia teritoriala din care faceti parte ( judet ) ... apoi se pot pronunta , dar tine minte , daca ai fost condamnat cu inchisoare sa zicem la 3 ani , dupa cite tin minte e asa : condamnarea de 3 ani + restul de pedeapsa ( din 3 faci 2 si iesi pentru buna purtare ) + jumatate din condamnare = 6 ani in total ca sa nu iti respinga din prima reabilitarea ... iti trebuie cel putin un an sau 2 de la terminarea totala a pedepsei pe hartie + 1 sau 2 ani ... din ce tin minte ... asa am avut un caz si nu a inteles si a facut de capul lui .
Reabilitare
sergiudan77
Buna ziua, in 1998 am fost conmnat 3ani si 6 luni pt furt si am fost eliberat in anul 2000 in septembrie. Care ar fi pasii ce trebuie facuti pt a ma reabilita? ... (vezi toată discuția)