avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu pagube materiale

am intrat pe o strada cu accesul interzis si alta masina a taiat curba si m-a avariat ce risc eu si cine trbuie sa plateasca reperatiile.Ce sanctiuni risc eu din partea politiei daca solutionam amiabil ?
Cel mai recent răspuns: carmengalati , utilizator 17:10, 16 Iunie 2015
Atat timp cat dumneavoastra circulati pe un sector de drum cu accesul interzis (probabil cu sens unic din cealalata directie), singurul vinoat de producerea accidentului sunteti dumneavoastra.
Asa ca reparatiile pentru auto pe care l-ati lovit vor fi suportate de catre asiguratorul dumneavoastra.
Pentru auto pe care-l conduceati, trebuie sa va platiti singur daunele.
Daca intocmiti costat amiabil de accident (nu sunt victime sau alte obiecte-vehicule implicate in eveniment) politia nu intervine, si nu veti fi tras la raspundere.
Completati un formular "Constatare amiabila de accident" si nu veti fi sanctionata contraventional. Reparatia autoturismului ce il conduceati se face pe cheltuiala dvs.
Multumesc de raspuns,am gresit platesc,asa este corect,mi-am recunoscut vina.Am vrut sa-l duc pe socrul meu cu dizabilitati locomotorii mai aproape de bloc,ala cu Loganul a taiat curba si vinovat am cazut eu.Ceasul rau,pisica neagra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ryciu ryciu Pe 8 martie am avut un accident rutier.era alunecos pe jos si ningea abundent. Mergeam pe o strada q 2 benzi, una dus si una intors, la un moment dat masini ... (vezi toată discuția)
Accident minor - constatare amiabila tibi12 tibi12 Accident minor, dauna este o aripa fata si un prroiector. S-a completat formularul de constatare amiabila, insa modelul vechi, nu cel din octombrie, pentru ca ... (vezi toată discuția)