avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mai pot beneficia de pensie de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mai pot beneficia de pensie de urmas?

buna ziua. ma numesc ana zisu , am 75 de ani si sunt pensionar c.a.p. in anul 2003 sotul meu care era pensionar de stat a decedat.
eu aveam pensia mai mica ca a lui. la ora aceea nu am stiut ca pot renunta la pensia mea si sa primesc jumatate din pensia lui.
va intreb pe dumneavoastra: ce pot face sa primesc pensia lui ,de urmas si pot primi din urma diferentele ce mi se cuvin?
va multumesc

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:52, 14 Iunie 2015
Nu puteti primi retroactiv.
Primiti incepand cu luna urmatoare a depunerii cererii.
De la Casa de Pensii luati lista cu actele necesare pentru pensia de urmas, acte pe care le depuneti apoi tot la Casa de Pensii.
dar va intreb ; pot primi din urma?

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pensia se primeste de la data depunerii cererii si a actelor necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in germania sezonier pentru anul 2014 gluten gluten ce documente sunt necesare de la casa de pensii pentru a lucra sezonier in germania? si in ce conditii se obtin? multumesc. [Mesaj editat - Vă rog să nu ... (vezi toată discuția)
Acordare grupa a ii-a de munca ileana_ileana ileana_ileana Ce trebuie sa fac sa mi -se calculeze grupa a II a de munca deoarece nu mi-a fost calculata? Mentionez ca la unele foste colege cu care am lucrat in aceleasi ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia sotul meu de pensie de invaliditate daca a fost operat si tratat in strainatate? schipordomnica schipordomnica buna ziua, as avea mai multe intrebari sotul meu are o incapacitate de 60% fiind operat de carnicorm laringian ,el are 54 ani si a muncit 21 ani pina in anul ... (vezi toată discuția)