avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa teren veteran de razboi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa teren veteran de razboi

pt un teren inchiriat de la Primarie, veteranul de razboi trebuie sa plateasca taxa teren? Sau este scutit cf lg 303/2007 : "6. La articolul 16
e) scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;"
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:02, 6 Iulie 2009
Facilitatea respectiva este cu privire la cladirea si terenul detinut in proprietate de catre veteranul de razboi sau vaduva acestuia.
Cred ca terenul inchiriat nu intra in acest regim,este vorba de altceva.Nefiind proprietar,nu are obligatia de plata a impozitului.
Norme metodologice:
73. (1) Impozitul pe teren se datorează bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este situat terenul.


(2^3) În cazul terenurilor proprietate publică şi privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare sau în folosinţă persoanelor fizice sau persoanelor juridice, se stabileşte taxa pe teren în sarcina concesionarilor, locatarilor ori titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz.
Deci, aceasta taxa pe teren este considerata o taxa locala pe care in conformitate cu lg 303/2007 ,veteranii de raboi nu trebuie sa o achite?
multumesc!
In cazul inchirierii veteranii de razboi au un drept de preferinta,nicidecum o scutire de plata.
Parerea mea aceasta este.
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire pt terenuri arabile 5 ha veterani Violeta Berbece Violeta Berbece Punctul 6 din lg 303/13.07.2007, publicata in MO 785/20.11.2007, privind modificarea si completarea legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, prevede la ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe teren agricol simona_v simona_v veteranii de razboi sau stramutatii din basarabia sunt scutit de plata impozitului pe terenuri agricole???....vreau si eu un raspuns la aceasta ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pentru vaduva veteran de razboi? laura231176 laura231176 Buna ziua, vaduvele veteranilro de razboi sunt scutite de plata impozitelor? ma refer aici strict la un impozit pe pamant, situat in Ialomita. Va multumesc (vezi toată discuția)