avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... servicii de arhivare si/sau arhivistica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

servicii de arhivare si/sau arhivistica

Buna ziua,
Serviciile de arhivare/arhivistica oferite de o societate privata la exclusiv sediul tertilor (respectiv CAEN 9101 si 1814), trebuiesc autorizate de Arhivele Nationale?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:09, 15 Iunie 2015
Da, trebuie autorizate pentru prelucrare de căter ANR. Trebuie să aibă angajați 2 arhiviști și 2 arhivari.
Vă puteți documenta aici:

[ link extern ]

Sectiunea 5 - Eliberarea autorizatiei de functionare pentru serviciul arhivistic de prelucrare arhivistica

[ link extern ]
Va multumesc frumos.
Nu am gasit preveerea referitoare la nr angajatilor. De ce 2? De ce este necesar si arhivar din moment ce documentele sunt pastrate la beneficiar ( nu exista depozitare la sediul SC ci doar activitatea de arhivare care se face la sediul bebeficiarului.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
luissiana, utilizator
Prelucrarea documentelor presupune: fondare, ordonare, inventariere, selecționare u.a. Vă retrimit la textul indicat și vă redau și precizările privind personalul minim angajat în vederea eliberării autorizației de funcționare pentru serviciul arhivistic de prelucrare arhivistică.

[ link extern ]

Art. 18
(1) In vederea eliberarii autorizatiei de functionare pentru prestarea serviciului de prelucrare arhivistica este obligatoriu ca operatorul eocnomic sa aiba cel putin cate 2 angajati calificati pentru ocupatia de arhivist si arhivar...

Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! solicit si eu sprijin si un punct de vedere pentru ... elenys elenys Buna ziua! Solicit si eu sprijin si un punct de vedere pentru obtinerea unei autorizatii pentru servicii de prelucrare arhivistica. Mentionez ca firma este ... (vezi toată discuția)
Arhiva cablu cablu buna ziua lucrez intr o arhiva la reorganizarea acesteia - iar unuldintre angajatii a scris in interiorul unui dosar ca este expirat - ce pot face legal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ajutați.ma va rog cu o idee,mama mea a lucrat înainte ... maryag maryag Buna ziua,ajutați.ma va rog cu o idee,mama mea a lucrat înainte de 1989 la fabrica de conserve Fructus din Timișoara,firma s.a desființat între timp,iar ... (vezi toată discuția)