avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ARHIVA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ARHIVA

buna ziua lucrez intr o arhiva la reorganizarea acesteia - iar unuldintre angajatii a scris in interiorul unui dosar ca este expirat - ce pot face legal impotriva sa, il pot actiona penal
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:43, 13 Mai 2015
da. pentru fals
Nu există dosar/ document EXPIRAT.
Există doar dosare/ documente cu TERMEN DE PĂSTRARE EXPIRAT, dar acest fapt nu conduce automat la distrugerea documentelor de arhivă respective.
Se întocmește lucrarea de selecționare, și, abia după confirmarea acestei lucrări de către structurile ANR competente teritorial, se poate trece la distrugerea documentelor de arhivă printr-o firmă specializată autorizată pentru recuperarea hârtiei.

Pentru amănunte suplimentare, îmi puteți trimite mesaj privat. Sunt ARHIVIST și lucrez în domeniu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor
~ Conținut șters la cerere ~
Citiți mai bine Legea 16/1996 republicată 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de pastrare documente m2008 m2008 Pentru un cabinet inidividual medicina de familie as vrea sa stiu cat timp trebuie pastrate urmatoarele documente (avand date incepand din anul 2000): -state ... (vezi toată discuția)
Arhivare documente financiar- contabile shushu1974 shushu1974 Ce fac cu documentele dupa ce trec cei 10 ani in care sunt obligata sa ii pastrez? Ce obligatie legala am? Le pot arunca pur si simplu dupa trecerea celor 10 ... (vezi toată discuția)
Distrugerea arhivei financiar-contabila cu termen de pastrare expirat stefi15 stefi15 In legatura cu distrugerea arhivei financiar-contabila cu termen de pastrare expirat: Conform legii 16/1996 a Arhivelor Nationale, art.11, PV de ... (vezi toată discuția)