avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coproprietatea- vita de vie etajul IV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coproprietatea- vita de vie etajul IV

care este reglementarea legala in cazul vitei de vie la bloc?
stau la et Ii am reabilitat blocul si as dori sa renunt la vita de vie care se sprijina de balconul meu dar vecinul de la IV nu vrea in ruptul capului sa renunte la vita de vie?
ce se poat:dance:e face?
Cel mai recent răspuns: lucalex , utilizator 17:11, 7 Iulie 2009
daca as fi in locul dvs si nu mi-ar conveni, as taia vita de vie de la planseu la planseu si la tavan si i le-as da vecinului (mai ales daca este vb despre vecinulde deasupra), sa nu creada ca v-ati imbogatit pe seama ei :D

el trebuia sa va ceara acordul pt ca vita de vie sa treaca prin dreptul balconului dvs, aceasta obturindu-va partial lumina si facilitind accesul ginganiilor la dvs. eventual cereti-i o suma mare pentru a ii lasa in pace vita de vie, astfel incit sa renunte de bunavoie la ea ;)
=D>
imi convine raspunsul tau felix ... dar situatia e delicata si vreau sa ma asigur ca daca fac acest lucru nu (tai vita) nu am probleme legale#-o
eu m-as lega de prevederile C. civil , art. 608 alin . 2 si 3. si art . 609. care reglementeaza situatia arborilor si gardurilor vii ale vecinilor, insa ma gandesc ca poate deven i aplicabila si in cazul dvs. Aceste reglementari v-ar permite sa procedati la taierea vitei de vie...
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Sigur , dupa cum a mentionat colega mai sus , vecinul dumneavoastra e indatorat a taia macar acea parte a vitei care ajunge catre balconul dumneavoastra.(putand sa o pastreze pe cea care -i i inconjoara lui balconul ).
cu conditia sa nu va aduca atingere , de nici o natura , exercitiului dumneavoastra al dreptului de proprietate.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
vita de vie pleaca de la parter ... vecinul de la IV ar putea sa o pastreze... eventual in ghiveci

Alte discuții în legătură

Intrebare buni2007 buni2007 pot sa tai un butuc de vie care se afla pe proprietatea mea,insa este intinsa si pe proprietatea vecina drept copertina,radacina aflandu-se in curtea ... (vezi toată discuția)
Vita de vie se poate obliga un vecin sa taie vita de vie (a taia ... Pausescu Pausescu Vita de vie Se poate obliga un vecin sa taie vita de vie (a taia definitiv) ce se afla pe limita de hotar ? Aceasta vita de vie este \"Cuiul lui Pepelea\" , ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)