avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

pot sa tai un butuc de vie care se afla pe proprietatea mea,insa este intinsa si pe proprietatea vecina drept copertina,radacina aflandu-se in curtea mea?trebuie sa cer acordul vecinului?
Cel mai recent răspuns: buni2007 , utilizator 19:13, 20 Martie 2010
Teoretic, de vreme ce radacina se afla peproprietatea dvs. ar trebui sa puteti decide ce faceti cu ea. Asa cum si vecinii, daca ar fi incurcati de vita de vie extinsa pe proprietatea lor, ar fi i ndreptatiti sa o taie. Totusi, ar fi bine sa va puneti de acord mai intai, deoarece , cine stie cum , va putea incerca sa demonstreze vreun prejudiciu, stiu un caz similar in care cel care scosese radacina viei , de la el din curte, s-a trezit cu plangere la politie facuta de vecin.
radacina si tulpina sunt pe proprietatea mea,vecinul a tras din partea superioara si si-a facu o copirtina.eu la vara trebuie sa fac lucrari de consolidare si ma incurca,as vrea sa o tai sa nu ma incurce, si-mi ocupa si din curte.eu nu folosesc nimic din acest butuc de vie dar vecinul culege in fiecare toamna struguri de aceea cred ca nu-i convine sa tai via.pana acum nu am spus nimic dar acum trebuie sa o tai.exista vre-o lege care sa ma impiedice sa tai o planta de pe proprietatea mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este reglementatã distanþa minimã dintre casa mea ºi viþa de vie vecinului ? MyEni MyEni Vecinul meu are plantat trei butuci de viţă de vie la 35-40 de cm distanţă de baza casei mele. Problema mare este că din cauza creşterii rădăcinilor, ... (vezi toată discuția)
Coproprietatea- vita de vie etajul iv lucalex lucalex care este reglementarea legala in cazul vitei de vie la bloc? stau la et Ii am reabilitat blocul si as dori sa renunt la vita de vie care se sprijina de ... (vezi toată discuția)
Gard comun vecin liniuta liniuta Am casa pe mejdie cu vecinul care locuieste acolo de 25 ani, noi stam doar de 7 ani ,Avem un gard comun metalic de 4 m care desparte proprietatile in fapt 2 ... (vezi toată discuția)