avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coproprietatea- vita de vie etajul IV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coproprietatea- vita de vie etajul IV

care este reglementarea legala in cazul vitei de vie la bloc?
stau la et Ii am reabilitat blocul si as dori sa renunt la vita de vie care se sprijina de balconul meu dar vecinul de la IV nu vrea in ruptul capului sa renunte la vita de vie?
ce se poat:dance:e face?
Cel mai recent răspuns: lucalex , utilizator 17:11, 7 Iulie 2009
@Laura a dat un raspuns de profesionist. A impaca si varza si capra - iata secretul unei bune convietuiri la bloc.
Dar cum a ajuns vita de vie sa va imbrace balconul? Pana acum a fost bine si acum nu mai e bine?
Acest mar al discordie , vita de vie, am inteles ca nu apartine de fapt nimanui. dvs neavand nici o problema legala cu taierea ei, dar e totusi o oaza de verdeata care ozoneaza atmosfera si asa imbacsita de praf si gunoie, nu vad de ce va deranjeaza. Si apoi nu e bine sa va stricati relatiile cu ceilalti vecini.
Si eu sunt de parere ca aceste plante cataratoare fac mult bine. Pe langa verdeata aveti si o izolare termica buna (intre planta si perete se creeaza un strat de are izolator), absoarbe umiditatea din pereti etc. Daca va deranjeaza in dreptul geamurilor/balconului o puteti taia in acele locuri si o lasati doar pe zonele de perete plin. Asa procedeaza vecinii din blocul de langa mine. Eu incerc sa prind asa ceva peste casa de multa vreme si nu am reusit. Doar acum am reusit sa intind o coarda de la ei si spre mine.
intr-adevar 7 ani de cand stam aici a fost aproape ok cu vita de vie (facand abstractie de mizeria care era in balcon - struguri de toamna pana primavara fiindca vecinii de la et superioare nu reuseau sa-i adune pe toti asa ca ... aveam tot timpul mizerie in balcon (strugurii sunt negrii) si sa nu mai punem la socoteala frunzele si toate ganganiile care-si duc veacul printre frunze... si migrau prin balconul nostru...
anul acesta am inchis balconul iar acum se face izolarea termica a blocului ... nu o sa mai am acces sa curat vita in dreptul balconului ... plus ca fatada acum arata excelent... dar cu vita intr-un an va fi din nou o ---miozerie.... nu e pacat de banii investiti?
....e greu sa traiesti la bloc... sa faci mereu compromisuri ...pentru a fi in relatii bune cu ceilalti colocatari ai blocului si fiindca esti o familie tanara trebuie sa apleci merei capul in fata celor care afirma de cate ori sunt in fata blocului..."stam de 30 de ani in bloc nu o sa schimbam nimic atata timp cat suntem aici..ati venit voi sa faceti reguli?"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare buni2007 buni2007 pot sa tai un butuc de vie care se afla pe proprietatea mea,insa este intinsa si pe proprietatea vecina drept copertina,radacina aflandu-se in curtea ... (vezi toată discuția)
Vita de vie se poate obliga un vecin sa taie vita de vie (a taia ... Pausescu Pausescu Vita de vie Se poate obliga un vecin sa taie vita de vie (a taia definitiv) ce se afla pe limita de hotar ? Aceasta vita de vie este \"Cuiul lui Pepelea\" , ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)