avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coproprietatea- vita de vie etajul IV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coproprietatea- vita de vie etajul IV

care este reglementarea legala in cazul vitei de vie la bloc?
stau la et Ii am reabilitat blocul si as dori sa renunt la vita de vie care se sprijina de balconul meu dar vecinul de la IV nu vrea in ruptul capului sa renunte la vita de vie?
ce se poat:dance:e face?
Cel mai recent răspuns: lucalex , utilizator 17:11, 7 Iulie 2009
Puneti-i in vedere s-o taie , si sa o pastreze , cum va dori , pentru a exista o asemenea vie , care afecteaza proprietatea vecinilor , e necesar acordul de vointa al acestora.In caz de refuz , nu va ramane decat sa le taiati dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca o tai eu ce se poate intampla?
i se ofileste ceea ce mai ramine la el :dance3:
In afara de faptul ca va veti certa cu vecinul dvs, altceva nu are ce sa se intample.
Colegii mei v-au raspuns din punct de vedere legal ca nu vi se poate intampla nimic.
Daca totusi vreti sa evitati eventualele discutii, o puteti strange si lega la un capat al balconului, astfel incat balconul dvs va fie liber iar vita de vie sa isi continue extinderea la etajele superioare.
Asfel aveti de unde alege: ori o taiati, ori o strangeti.
Bafta.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Solutia data de @Laura mi se pare buna si va permite sa ramaneti in relatii bune cu vecinii.

Alte discuții în legătură

Intrebare buni2007 buni2007 pot sa tai un butuc de vie care se afla pe proprietatea mea,insa este intinsa si pe proprietatea vecina drept copertina,radacina aflandu-se in curtea ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Gard comun vecin liniuta liniuta Am casa pe mejdie cu vecinul care locuieste acolo de 25 ani, noi stam doar de 7 ani ,Avem un gard comun metalic de 4 m care desparte proprietatile in fapt 2 ... (vezi toată discuția)