Buna ziua sunt divortata din 2011 , tatal copiilor lucreaza cu acte legale avand si o firma in germania mentionez ca la data divortului aveam 5 copii minori in sentinta de atunci minorii mi s-au incredintat mie si tatal copiilor fiind obligat la plata pensiei alimentara de cate 45 lei ptr. fiecare copil , primeam calculat exact banii pentru copii asa cum scria in sentinta nici mai mult nici mai putin nu-i primeam lunar dar i trimitea de 2 ori pe an , in anul 2013 am apelat la ministerul; justitiei pentru majorarea pensiei ptr copii am primit cateva e-mail de la minister cum ca l-au localizat in germania l-au somat de cateva ori si din februarie numai am nici un rasp de la minister ,Pe de alta parte fostul meu sot nu a mai trimis pensia alimentara din anul 2014 octombrie nici macar un cent , intrebarea mea este daca pot deschide alt proces sau sa apelez la un executor deoarece noi nu am facut nici partaj pentru ca nu am avut conditii fiind intre timp si operata de cancer , acasa mai am 3 copiii care sunt la liceu
Va multumesc
Puteti deschide un alt proces pentru marirea pensiei dar trebuie sa fiti sigura unde lucreza fostul pentru a obtine dovezi de la locul de munca cu veniturile pe care le realizeaza care stau la baza majorarii pensiei.
Pentru neplata pensiei puteti face plangere penala, dar nu obtineti banii ci condamnarea lui. In ambele cazuri va trebuie un avocat. Trebuie sa stiti ca s-ar putea sa cheltuiti mai mult decat puteti sa obtineti. Va spun din experienta. Trebuie sa deschideti actiunea pentru partaj in primul rand si dupa aceea sa-i executati bunurile. Toate acestea costa bani multi,timp si mai mult si nervi si batai de cap. Nu vreu sa va descurajez,dar protejati-va sanatatea.
S-a deschis actiune pentru majorarea pensiei de catre ministerul justitiei din 2013 din luna octombrie nu stiu de ce dureaza asa mult timp, fostul sot locuieste tot la aceea adresa unde a fost localizat de autoritatile germane , in februarie cand am primit ultimul raspuns de la ministerul justitiei mi s-a spus ca va solicita stabilirea obligației de întreținere în conformitate cu legislația și practică germană. si de atunci nu mi s-a mai comunicat nimic ,
Daca as face plangere penala la politie s-ar rezolva ceva? Am adresa lui din germania si stiu ca lucreaza ,este sef de santier ,nu lucreaza pe nasturi aici exista rea vointa din parttea lui nu se pune problema ca nu are bani ,sunt 8 luni de cand nu a trimis nimic pentru copii , cine ma poate sfatui ce sa fac ?
Va multumesc!