avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara din strainatate

Buna seara . Sunt divortata si tatal copiilor lucreaza in Germania , am cerut marirea pensiei alimentare iar saptamana trecuta am primit de la tribunalul din Frankfurt decizia pentru marirea pensiei alimentara in germania , am avut avocat din oficiu , s-a decis sa imi de-a o restanta si lunar cate 200 euro ptr copil , el spune ca nu o sa trimita nimic si ca nu-l poate obliga nimeni sa trimita bani la copii, Ce trebuie sa fac acum sa se puna in aplicare ?Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Angela71, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 30 Noiembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-ati judecata in Germania ? Depuneti acolo plangere pt abandon de familie, sa vedem ce o sa vrea sau nu, apoi.
Puteti apela si la executor judecatoresc in vederea executarii silite, tot acolo.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa apelati la executor judecătoresc din Germania de unde munceste el.
Ii va lua banii.

Se poate si plângere penală dar daca il aresteaza sau ajunge dupa gratii pierdeți banii ca nu va mai munci.
De.aceea nu cred ca este utila o plângere penală.
Buna , Am depus dosarul la ministerul justitiei in 2013 cand aveam 4 minori , in germania s-a judecat eu nu am fost acol , am avut avocat din oficiu , s-a terminat procesul in octombrie iar s-a calculat din 2014 din luna august sa se modifice suma de 45 lei de copil cum s-a stabilit in rom in 200 euro de copil , s-a luat in calcul numai la cei doi copii care mai sunt la liceu .Dupa cate stiu acol nu ar avea ceva pe care sa i se puna sechestru doar aici pe apartamentul unde suntem amandoi proprietari ptr ca nu am facut partaj .Va multumesc
Multumesc !
oo, pai faceti partaj si cereti atribuirea casei si sa ii dati sulta, sula i-o dati pe cont si il executati silit pe acel cont. faceti niste calcule, cat ar trebui sa ii dati, cat ati avea de executat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Angela71 Angela71 Buna ziua sunt divortata din 2011 , tatal copiilor lucreaza cu acte legale avand si o firma in germania mentionez ca la data divortului aveam 5 copii minori ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere 2 minori AndreeaUscat AndreeaUscat Buna ziua ! S-a stabilit de la data depunerii adica 13 sept ,sa mi se plătească 1/6 din venit net ,el mai are încă un copil! De unde stiu eu cât imi ... (vezi toată discuția)