avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se judecă apelul?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se judecă apelul?

Buna ziua,Fondul s-a judecat la Judecătorie.Urmeaza să cer apel.Cererea se face către Curtea de Apel Bucuresti sau către Tribunalul Bucuresti ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:19, 16 Iunie 2015
Cererea se adreseaza judecatoriei unde s-a judecat fondul si apoi dosarul cauzei va fi trimis catre Tribunal.
Cererea o depun la judecătorie ,dar nu o adresez catre cine solicit sa admită si sa judece apelul ?
Buna ziua,
Cererea se formuleaza catre judecatoria care a judecat fondul si se depune acolo in termenul legal.
O depuneti la judecatorie, a adresati presedintelui instantei si o motivati in fapt si in drept, mentionand de ce nu este legala hotararea de la fond si ce solicitati in calea de atac.
Conform art.471(1) NCPC"Apelul si, cand este cazul ,motivele de apel se depun la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel civil CristeaMarian CristeaMarian Am depus cerere de apel / recurs intr-un dosar de anulare proces verbal la Judecatoria Sinaia si am primit o adresa de la Tribunalul Prahova in care mi se ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)
Unde se depune apelul? ContSters355039 ContSters355039 Crererea de apel se depune la aceiasi instanta ? Adica la aceiasi judecatorie sau la instanta urmatoare SUPERIOARA , la tribunal ? (vezi toată discuția)