avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concedii fara plata
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concedii fara plata

doresc sa stiu de cat concediu fara plata beneficiez in decursul unui an calendaristic.lucrez la un atelier de mobila in productie mobila la comanda vreau sa imi iau 2 saptamani de concediu fara plata .POT? eu consider ca lucrez in conditii vatamatoare de munca .in atelier sunt atatea masini care oricand te pot vatama chiar daca stii ce ai de facut .ptr ca asta fac de 16 ani mobila,chiar daca semnez protectia muncii si nu vine nimeni sa ne verifice
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:58, 16 Iunie 2015
Buna seara,
Nr de zile de CFS nu depinde de conditiile de munca ci de prevederile cuprinse in Reg Intern sau in CCM.
In pricipiu puteti solicita oricate zile doriti, daca numarul acestora nu e limitat prin RI sau CCM. E nevoie de acordul angajatorului.
Zilele de concediu suplimentar pentru conditii vatamatoare de munca se acorda la concediul de odihna, dar nu pot fi acordate decat daca exista mentiuni exprese in acest sens in contractul colectiv de munca incheiat la nivelul firmei, contract care se inregistreaza la ITM.
Daca doar semnati fisa individuala de instruire in domeniul ssm si nu sunteti instruit efectiv puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data angajatorul si daca situatia nu se reglementeaza puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data si ITM.
La locul de munca/ postul de lucru, angajatorul trebuie sa puna la dispozitia lucratorilor instructiuni proprii ssm pentru activitatile desfasurate, pentru meseriile existente, pentru echipamentele tehnice utilizate, intocmite in baza evaluarii de riscuri profesionale, pentru respectarea Legii ssm nr. 319/ 2006
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/ sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructiuni de lucru si ssm OWARDO OWARDO 1-CUM poti face niste instructiuni de LUCRU daca nu ai carte tehnica a utilajului ? 2-POt instructiunile propii SSM - sa cuprinda ( sa fie integrate ... (vezi toată discuția)
solicitare angajat de obtinere a fisei de riscuri la locului de munca Ronga Ronga Este normal/legal sa mi se ceara cerere scrisa catre angajator in scopul obtinerii \"Fisei de identificare a factorilorilor de risc la locul de munca\" pe care ... (vezi toată discuția)
Fisa postului,fisa ssm iuli113 iuli113 Am mai multe intrebari pt cine poate sa ma ajute: Un prieten de-al meu este angajat si nu a primit fisa postului ca sa o semneze..este obligatoriu fisa ... (vezi toată discuția)