avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii si punctul de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii si punctul de pensie

In anul 2013 luna decembrie am iesit la pensie la limita de varsta si vechime integrala. Conform contractului colectiv de munca am primit cate un salariu mediu pe ramura (petrochimie) pentru fiecare an lucrat(30 de ani) .Acest lucru s-a intamplat in ultima luna lucrata la inteprindere. Vreau sa stiu daca acest venit a intrat la calculul punctului de pensie si daca nu ce trebuie sa fac pentru rezolvare?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 16 Iunie 2015
1. Intra in calculul punctului de pensie numai daca pentru aceasta suma s-a retinut si virat contributia pentru pensie (CAS).

2. Conform Codului fiscal, art 296^4 (1), lit. t), este obligatorie retinerea si virarea CAS din "veniturile reprezentând plăţi compensatorii suportate de angajator potrivit contractului colectiv sau individual de muncă".
Va multumesc.
Spuneti-mi va rog daca si sotul meu care a iesit la pensie in 1999 dupa vechea lege beneficiaza de acest lucru. A iesit la pensie la limita de varsta(50 de ani) si vechime integrala cu reducerea varstei de pensionare cu 10 ani pentru munca de grupa( 1 si 2 ). A primit salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca valabil la acea data.
1. Eu v-am redat din Legea 571/2003 (Codul fiscal).

2. - Nu cunosc reglementarile fiscale de dinainte de aceasta data.
- Ar fi bine sa intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice, pe e-mail, la: cnpp.ro/petitii-si-sesizari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu reglementata situatia speciala a pensiei de urmas in cazul beneficiarilor art 59 din legea pensiilor? topmasaj topmasaj conform art 59 al legii 263/2010, nevazatorii pot beneficia de pensie de limita de varsta si vechime integrala, indiferent de varsta, daca au realizat un ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii in timpul pensiei anticipate adari adari Buna seara, Primele 14 luni din pensia anticipata partiala s-au suprapus cu acordarea de plati compensatorii (din totalul de 36 luni, primite la concedirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata melaniavasilescu melaniavasilescu Sunt nascuta in august 1960, lucrez din noiembrie 1982 pana in prezent, am peste 16 ani grupele de munca. Spuneti-mi va rog cand pot iesi la pensie . Primii ... (vezi toată discuția)