avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plati compensatorii in timpul pensiei anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plati compensatorii in timpul pensiei anticipate

Buna seara,

Primele 14 luni din pensia anticipata partiala s-au suprapus cu acordarea de plati compensatorii (din totalul de 36 luni, primite la concedirea colectiva). Luna aceasta voi intra in pensie pentru limita de varsta.
Cele 14 luni vor fi luate in calcul la stabilirea valorii punctului de pensie? Dar cei 5 ani de facultate la zi?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: paul anghelea , utilizator 10:27, 7 Februarie 2011
Ambele vor intra in calculul punctajelor anuale,respectiv punctajului mediu anual la pensionarea la limita de varsta.
adari, la data iesirii la pensie anticipata partiala a-ti primit 36 compensatii lunare, suma la care s-a retinut cas-ul si impozitul aferent. Acum, la pensia ptr. limita de varsta, se vor lua in calculul punctajului mediu anual salariile compensatorii numai daca ele nu au fost luate deja in calcul la pensia anticipata partiala. Ca perioada cele 14 luni de pensie anticipata partiala nu intra in calculul vechimii la pensie ptr.limita de varsta. Facultatea se ia in calculul vechimii ca "perioada asimilata" la salariul minim pe economie din acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la recalcularea pensiei in urma deciziei curtii constitutionale tutule tutule buna ziua, as dori sa ma lamureasca cineva de ce nu beneficiez si eu de recalcularea pensiei cu luarea in calcul a indicelui de corectie,cf.dispozitiilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt femeie, nascuta la data de 9 mai 1961. am inceput ... tuilleries tuilleries Buna ziua! Sunt femeie, nascuta la data de 9 mai 1961. Am inceput activitatea la 15.10.1984, am avut cateva luni de somaj si cateva luni de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată Manea Alin Iulian Manea Alin Iulian Bună ziua, a-și dori să aflu păreri și/sau opinii despre cei care știu despre această pensie anticipată. Tatălui meu i-a venit acum 2 zile decizia de ... (vezi toată discuția)