avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar

In ce conditii pot angaja un fost salariat care a iesit la pensie pe caz de boala mediu (capacitatea de munca pierduta cel putin jumatate) a incetat activitate la firma noastrain data de 01.10.2011. Daca se angajazeaza se poate cu 4 ore si trebuie sa renunte la pensie ? Multumesc anticipat pantru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:58, 16 Iunie 2015
Buna ziua,
Un pensionar de invaliditate gr. III poate fi angajat cu CIM cu timp partial de maxim 4h/zi. Nu trebuie sa renunte la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)
Legea 448 sanducatanas sanducatanas Am avut un control de la ITM pe linia relatii de munca.Inspectorul mi-a atras atentia,fata de patron,eu fiind contabil,ca nu am procedat bine cu incadrarea ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, Am inteles ca au iesit niste norme noi privind pensia de boala. As dori sa va intreb daca o persoana cu o pensie de boala de gr. 3 se poate angaja ... (vezi toată discuția)