avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme intocmire act identitate si permis conducere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme intocmire act identitate si permis conducere din strainatate

Buna ziua,
Cum se poate face act identitate unui copil la varsta de 14 ani, si tatalui său care i-a expirat, la fel si permisul de conducere în lipsa unei adrese de domiciliu?
Mentionez că sunt de nationalitate română si locuiesc in Italia de 8 ani, iar in țară, proprietatea unde locuiau nu mai exista, adică nu mai au nici un domiciliu in Romania. Doar tatăl are card de identitate italian, dar nu ii poate face copilului CI, in lipsa unui document românesc. Tatăl este divorțat si copilul este in custodia lui. Ce posibilitati sunt? Mulțumesc



Din moment ce nu mai stati in Romania atat dvs. cat si copilul va prezentati la ambasada/consulat si solicitati eliberarea unui pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate C.R.D.S. Este cel mai simplu. Problema este in privinta obtinerii permisului dvs. de conducere intrucat aici din cate stiu eu aveti nevoie de o carte din care sa rezulte ca aveti resedinta ori domiciliul in Romania. In acest caz apelati la un prieten, o ruda, un cunoscut care sa va ia in spatiu atat pe dvs. cat si pe copil, obligatoriu, si va faceti doar pana la obtinerea permisului domiciliul la acea persoana./ Apoi renuntati prin solicitarea pasaportului CRDS.
Multumesc, dar tocmai despre asta era vorba. Nu are nici un prieten, sau ruda dispusa sa le ia in spatiu, se poate face ceva in situatia asta, sau daca nu ai un domiciliu ramai fara acte?
Fara act de identitate nu raman . Pot sa solicite CIP pe motiv lipsa dovada adresei de locuit de la ultimul domiciliu din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate anulata in urma divortului. daridan daridan Buna ziua! Soacra mea a divortat la notar de curand iar dupa pronuntarea divortului acesta ia taiat Cartea de identitate. Asi dori sa stiu daca asa ceva este ... (vezi toată discuția)