avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate anulata in urma divortului.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate anulata in urma divortului.

Buna ziua!
Soacra mea a divortat la notar de curand iar dupa pronuntarea divortului acesta ia taiat Cartea de identitate.
Asi dori sa stiu daca asa ceva este se poate face de catre un notar in urma divortului si ce ar putea sa fca legal soacrea mea pt obtinerea unei noi carti de identitate cu numele anterior casatoriei dat fiind faptul ca ea nu mai locuieste in Romania si nu mai are o adresa de domiciliu pentru a o facilita la politie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:53, 26 Iulie 2015
Daca in urma divortului soacra a revenit la numele de fata nu mai are cum sa obtina o noua carte de identitate tot pe vechiul nume, adica cel al exsotului. Are termen de 15 zile sa solicite un nou buletin. O poate face personal sau prin imputernicit cu procura speciala data la ambasada/consulat daca face dovada adresei de domiciliu in Romania. Poate o ia cineva in spatiu. Daca insa in urma divortului de comun acord a ramas in continuare pe numele sotului notarul nu trebuia sa-i taie cartea de identitate. Daca nu mai are domiciliul in Romania inseamna ca nu mai are nevoie de cartea de identitate si se poate adresa ambasadei sau consulatului in vederea solicitarii si obtinerii unui pasaport CRDS de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Soacra mea se afla in prezent in Romania si in urma divortului a dorit sa revina la numele de fata cel din inaintea casatoriei.Problema este ca nu mai are un domiciliu in Romania si nici un contract de inchiriere sau proprieteta pentru a declara o adresa din Romania.CE SA POATE FACE LEGAL PENTRU A-SI OBTINE UN ACT DE IDENTITATE???
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2015
daridan, utilizator
Fie solicita CIP pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu, fie o ia cineva in spatiu(dvs., o cunostinta, o ruda, oricine care doreste sa o ajute).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme intocmire act identitate si permis conducere din strainatate florialex florialex Buna ziua, Cum se poate face act identitate unui copil la varsta de 14 ani, si tatalui său care i-a expirat, la fel si permisul de conducere în lipsa unei ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cristi1110 cristi1110 Buna ziua am divortat de sot si imi trebuie sa fac buletinul ca l.am pierdut da mau trimis la judecatorie pentru decizie definitiva si fara el nu pot face ... (vezi toată discuția)