avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea 255/2007
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea 255/2007

Soacra mea avea la 1 ianuarie 2008 , data intrarii in vigoare a legii 255/207 o pensie sub 367 lei , ca urmare a facut cerere si i se acorda dela acea data o pensie suplimentara. Intre timp pensia de baza i s-a majorat si a depasit plafonul de 367 lei ( are circa 420 lei ). S-a mai actualizat plafonul initial sau nu , in acest ultim caz soacra mea trebuie sa anunte casa de pensii sa-i sisteze ajutorul si sa restituie sumele primite dela data cand a depasit plafonul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:53, 3 Iulie 2009
Soacra dvs. beneficiaza si de pensie conform Legii nr. 19/2000 si de ajutorul lunar prevazut de Legea nr. 587/2004, astfel cum a fost modificata prin legea nr. 255/2007.

Plafonul prevazut in Legea nr. 587/2004 nu s-a majorat. Pentru a evita orice surprize neplacute, anuntati Casa de Pensii cat mai repede.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata partial si salariu nico65 nico65 as dori sa stiu daca mai pot continua activitatea in conditiile in care sunt pensionat anticipat partial in sistemul militar si incadrat cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Legea nr.578/2004 aplicata pensionarului de urmas geea_the_first geea_the_first Buna ziua! Avem un caz ce seamana cu un labirint! Sotia(pensionara de urmas),la data de 07.03.2008,beneficiaza de pensia in valoare de 302 lei. La aceasta data ... (vezi toată discuția)
Are drept sau nu si la pensia de cap pe care i-au anulat-o? yna87 yna87 Bunica mea avea pensie de CAP, iar sotzul avea pensie de stat si de veteran. La decesul sotului in 2001 a ramas ku pensia de urmas si indemnizatia de vaduva ... (vezi toată discuția)