Îmi pare rău, însă persoana cu care ați discutat v-a dat o informație greșită. Termenul de 15 zile în care trebuia să predați permisul a început să curgă din data de 13.01.2016, dată la care instanța de apel a pronunțat hotărârea. Aceasta este data la care hotărârea instanței de apel a devenit definitivă. Am scris asta și în mesajul meu de mai sus, din care citez două fragmente:
Termenul de 15 zile în care trebuie să predaţi permisul începe să curgă de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. (...) în situaţia în care o atacaţi cu apel, ea rămâne definitivă la data pronunţării instanţei de apel.
(...) termenul de 15 zile în care trebuie să predaţi permisul începe să curgă de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, (...)
Dvs. ați depus permisul în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii, nu de la pronunțarea ei, data pronunțării fiind data la care hotărârea instanței de apel a rămas definitivă.
Redau mai jos și un fragment din decizia Curții Constituționale nr. 666/2014, fragment din care rezultă cu claritate faptul că termenul în care trebuia să predați permisul începe să curgă din momentul pronunțării hotărârii instanței de apel, nu din momentul comunicării hotărârii.
18. În aceste condiţii, Curtea reţine că, în cazul exercitării căii de atac prevăzute de lege, termenul de 15 zile instituit prin normele supuse controlului de constituţionalitate curge de la momentul pronunţării hotărârii de către instanţa judecătorească învestită cu soluţionarea apelului.
Later edit
Potrivit art. 634, alin. (1), pct. 4 Cod procedură civilă, sunt hotărâri definitive hotărârile date în apel, fără drept de recurs. Ele devin definitive la data pronunțării (art. 634, alin. 2 Cod procedură civilă).