avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorilor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorilor

Buna ziua. am cumparat o motocoasa din bucuresti de pe un site online si nu mi sa trimis certificatul de garantie,iar dupa 2 luni sa stricat si nu doreste sa imi primeasca produsul sa fie reparat, sau sa-mi trimita piesa. ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc
In ce calitate ati cumparat motocoasa? persoana fizica sau juridica?
in calitate de persoana fizica
Ok, atunci sunt incidente dispozitiile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, astfel:

Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Art. 16(1). - După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Art. 16(2). - Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut la art. 16 se reduce la această durată.

Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.

Art. 18. - Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.


Dupa cum vedeti legislatie exista si este de partea dvs., in prima faza trebuie sa notificati vanzatorul in scris, in termenul legal, cu privire la defectul aparut. Apoi adresati OPC-ului o sesizare, on line, cu completarea tuturor datelor cerute [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte tatiana_pet tatiana_pet Buna ziua, este adevarat ca garantia la incaltaminte este de fapt de 2 ani, nu doar 30 zile asa cum transmit comerciantii cand ne vand un produs? - Am citit ... (vezi toată discuția)
Garantie 1 sau 2 ani? rzvy rzvy Buna seara, Va deranjez cu o intrebare, legat de garantia produselor. Daca informatia mea este corecta, stiu ca garantia este de 2 ani pentru produsele ... (vezi toată discuția)
Garantia de conformitate l 449/2003 juridic dana juridic dana Buna ziua. Doresc sa readuc in discutie problema garantiilor de conformitate acordate in baza Legii nr. 449/2003. Art.9 din Lege 449/2003: \"Vanzatorul este ... (vezi toată discuția)