avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complicitate la furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Complicitate la furt

Buna ziua am o intrebare si mi-as dori mult sa fiu lamurita cat de cat.Am un prieten care este arestat in portugalia pt furt are 2 fapte una este savarsita de el insa cealalta nu , din pacate chiar si fara probe deajunse tot el a fost considerat vinovat i pt cea din urma.I s-au arata anumite fotografii de la fapta und el nu a fost si si-a dat seama cine era insa nu a spus procesul s-a incheiat si mai poate face doar recurs , intrebarea mea este daca el spune cu adevarat cine a fost i se poate scadea pedeapsa de tot sau macar cu cateva luni ?Sau i se poate da mai mult considerandu-se ca a mintit spund ca nu cunoaste persoana respectiva.Tin sa precizez ca totul se intampla in Portugalia.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: oanaa1320 , utilizator 01:58, 17 Iunie 2015
Daca se va dovedi ca a comis doar o infractiune de furt pedeapsa se poate reduce.
Intrebarea este daca va reusi sa dovedeasca...
poate dovedi existe poze in care un martor spune ca e el insa nu e el ci altcineva iar persoana din poze o cunoaste daca el spune acum cine era acea persoana nu i se poate da o sentinta mai mare putand fi acuxat de marturie mincinoasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere de marturie mincinoasa? kisso kisso Pot depune plangere pt. marturie mincinoasa in cazul in care nu s-a tinut cont de marturia persoanei care a mintit? “Fapta martorului care într-o ... (vezi toată discuția)