avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua in baza legi 112/95 mama a achizitionat o casa in actul de propietate mama apara ca proprietar si tata co proprietar,noi suntem 3 copii cu un an in urma a murit tata. Intrebatea mea ..ce cota revine fiecaruia ?si daca se poate construi fara acordul unuia dintre mostenitor ...........Casa are 4 camere si terenul este al primariei in concesiune daca m-am exprimat corect
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:44, 17 Iunie 2015
Buna ziua
Cotele vor fi :
1/4 - mama ( sotie supravietuitoare)
3/4 - descedentii, adica fiecare din cei 3 copii va mosteni cate 1/4 din masa succesorala.

Problema cu construirea e mai complicata, terenul fiind proprietatea primariei, nu aveti dreptul sa construiti si, in plus, nu este facuta iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi inainte de dezbaterea succesiunii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu In cazul in care exista un certificat de mostenitor in baza caruia sotia supravietuitoare mosteneste 3/4 din masa succesorala ( casa si teren aferent), iar cei ... (vezi toată discuția)