avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila CAEN 4322
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila CAEN 4322

Buna ziua !!
Am o firma care efectueaza lucrari de instalatii,reparatii si revizii aer conditionat. Pentru aceste lucrari achizitionez diferite materiale consumabile: spray de curatare, agent frigorific etc. . Pentru fiecare lucrare intocmesc un deviz unde sunt trecute materialele folosite precum si valoarea manoperei. Pana acum trecem la valoarea materialelor pretul lor de achizitie fara adaos iar pe factura completam- prestari servicii conform deviz- si faceam bon de consum pentru materialele utilizate.
Intrebarea mea este daca eu am voie sa pun adaos comercial la aceste materiale consumabile. Se trec ca pozitie distincta in factura? Care ar fi monografia contabila daca as pune adaos la ele?
Multumesc frumos !!!
Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 10:18, 17 Iunie 2015
Este corect cum ati procedat pana acum. CAEN 4322-lucrari de instalatii sanitare, incalzire si aer conditionat, presupune prestarea unor servicii. Dumneavoastra nu comercializati aceste materiale (nu le vindeti), deci nu e corect sa aplicati adaos comercial. Profitul dumneavoastra ca prestator de servicii rezulta din procentul aplicat la capitolul "cheltuieli indirecte" din incheierea de deviz. Puteti aplica adaos comercial numai daca aveti activitate de comercializare produse de constructii (magazin) si cod CAEN autorizat in acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut! doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - lucrari ... HidegT HidegT Va salut! Doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat. Oare ar trebui să mai trec și ... (vezi toată discuția)
Devizul de materiale. andrei67467 andrei67467 In devizul de materiale pot sa imi adaug ce adaos vreau eu? de ex cumpar un material cu 5 lei si la aceea persoana juridică in deviz il trec cu 10 Lei? fara ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale si refacturare clientului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un PFA cod CAEN 4321 - proiectare si instalatii electrice - efectueaza lucrari pentru clienti in urmatorul mod: achizitioneaza toate materialele ... (vezi toată discuția)