avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Buna ziua, in urma unui credit la banca neplatit, dosarul meu a fost dat la un executor judecatoresc. Am facut un acord de plata cu acesta, care nu am putut sa il respect din cauza angajatorului care nu isi mai respecta termenul de plata al salariului. Mi-a fost instaurata o poprire pe salar, am fost instiintat de angajator de acest lucru si de acum 2 luni mi s-a oprit 30 % din venit. Astazi am primit o foaie de la executor prin care ma insiinteaza ca imi vor confisca autoturismul proprietate personala, un golf 3 din 1995 fara taxa de inmatriculare platita (stiu pentru ca am incercat sa o vand este 4300 euro taxa ), care este intr-o stare cam deplorabila dar merge. intrebarea mea este, daca mi-a fost instaurata poprirea pe salariu mai au dreptul si sa-mi puna sechestru pe masina? Cum pot afla daca angajatorul si-a respectat obligatia de plata care o are fata de executor? Ma voi vineri la executor pentru a incerca o discutie amiabila. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ekcstsy , utilizator 10:55, 17 Iunie 2015
Da, creditorul poate executa silit orice bun din patrimoniul dvs chiar daca a fost instituita o poprire, el avand dreptul la o recuperare cat mai rapida a datoriei.
Acum mai nou am aflat ca nu s-a platit catre executor nici o transa din ceea ce mi s-a oprit din salariu. Pot renunta la executarea silita a masinii daca fac inca un acord de plata? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe ... danymbi danymbi Buna ziua. In data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe venit pentru suma de aproximativ 4200 ron, aceasta incluzand si cheltuielile de judecata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile? Alexandru9314 Alexandru9314 Buna ziua, Am 3 intrebari: 1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2? 2. Se ... (vezi toată discuția)